Kraliçe tek o başkanla görüşmedi

Kraliçe tek o başkanla görüşmedi
İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, 44 ABD başkanının 12’sini gördü. 90 yaşındaki Kraliçe sadece Lyndon B. Johnson'la görüşmedi.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, 90'ıncı doğum gününü önceki gün kutladı. Tahttaki 64'üncü yılında olan Kraliçe Elizabeth'i kutlamak için İngiltere'ye giden ABD Başkanı Barack Obama, Kraliçe'yi gören 12'nci ABD başkanı oldu. 6 Şubat 1952'den beri tahtta olan Kraliçe, hükümranlığı sırasında 12 ABD Başkanı'nın dönemine tanıklık etti. Kraliçe de bu durumda 44 ABD başkanının 12'sini, yani dörtte biriden fazlasını görmüş oluyor. Kraliçe'nin ABD başkanlarıyla görüşmelerinin görüntülendiği bir fotoğraf arşivi de bulunuyor. Kraliçe tahta çıktığında ABD'nin 33'üncü Başkanı Harry S. Truman görevdeydi.


EISENHOWER ARKADAŞIYDI

2'nci Elizabeth, kraliçe olmadan önce 1951'de ABD'nin başkenti Washington'a gitmiş ve başkan Harry S. Truman ile Oval Ofis'te görüşmüştü. Ziyaretten bir sene sona Prenses 2'nci Elizabeth tahta çıkarak kraliçe olmuştu. Kraliçe, başkan Dwight Eisenhower ile yakın bir ilişkisi olduğu ve Eisenhower'ın kraliçenin İskoçya'daki Balmoral Şatosu'na davet edildiği söyleniyor. Kraliçe, Eisenhower ile 1969'da Kanada'da, İngiliz kraliyet yatı Britannia ile düzenlenen gezide tekrar bir araya gelmişti.

JOHNSON İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİ

ABD'nin 35'inci Başkanı John F. Kennedy eşi Jacky ile Buckingham Sarayı'nda Kraliçe ve eşi Edinburgh Dükü ile 1961'de, 37'nci Başkan Richard Nixon ile de 1967'de yemek yemişti. Ancak Kraliçe'nin ABD başkanlarının 11'iyle görüştüğü belirtiliyor. Kraliçe'yle yolu kesişmeyen ABD Başkanı ise 1963'te bir suikasta kurban giden Kennedy'nin yerine geçen Lyndon B. Johnson'dı. ABD'nin bağımsızlığının ilanının 200'üncü yıldönümü münasebetiyle 1976'da düzenlenen törende kraliçe, ABD'nin 38'inci başkanı Gerald Ford ile tanışmıştı. Ford'dan sonra görevi devralan Jimmy Carter, başkent Londra'da Kraliçe'yi ziyaret etmişti. Carter ile poz verdiği fotoğraflarda kraliçenin giydiği sarı elbisesi çok konuşulmuştu. ABD'nin 40'ıncı Başkanı Ronald Reagan ve eşi Nancy Reagan 1982'de Windsor Şatosu'nda Kraliçe 2'nci Elizabeth'i ziyaret etmişti. Eski bir Hollywood yıldızı olan Reagan, Kraliçe ile Windsor Great Park'ta at binmiş ve unutulmaz anın fotoğrafları hafızalara kazınmıştı. Kraliçe 1989'da Buckingham Sarayı'nda ağırladığı başkan George Bush'u 1991'de ABD'de ziyaret etmişti. Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton, Kraliçe ile pek çok kez bir araya gelmiş ve kızları Chelsea ile kraliçeyi ziyaret etmişti. George W. Bush da 2001'de Kraliçe'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti.

OBAMA İLE SAMİMİ İLİŞKİSİ VAR

Kraliçenin, Obama ile sıcak ve arkadaşça bir ilişkisi olduğu biliniyor. Barack Obama eşi Michelle Obama sadece Kraliçe ile değil, veliaht Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Prens Harry ile de yakın bir ilişki içinde görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.