Türkeş'in misafirleri Mesir çayını denemek istiyor

Türkeş'in misafirleri Mesir çayını denemek istiyor
Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın makamına geçen Tuğrul Türkeş'in misafirleri de Arınç'ın misafirlerine ikram ettiği mesir çayını genellikle denemek istiyor.

Arınç’ın görev yaptığı dönemde de makamının ihtiyaçlarını karşılayan çay ocağına en çok sipariş edilen sıcak içecek, ‘Mesir Çayı’ oldu.Bülent Arınç'ın misafirlerine ikram ettiği mesir çayını  artık Türkeş'in misafirleride merak ederek denemek istiyor. Edinilen bilgilere göre, “Bülent Bey gitti ama Mesir Çayı kaldı yadigar. Çay ocağı hala Mesir Çayı servis ediyor. Bülent Bey’in makamını şimdi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş kullanıyor ve Sayın Türkeş’in misafirleri de sıklıkla bu çayı denemek istiyor...” dedikleri öğrenildi.

AYŞE HAFSA SULTAN'IN DERMANI MESİR ÇAYI

41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan güzel kokulu ve lezzetli bir macun olan mesir Osmanlı'da ilk defa  Yavuz Sultan Selimin eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenir.

Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık verir, zihni açar, dikkati arttırır, sakinleştirir... Ayrıca, birçok ağrılı hastalığa iyi gelir. Mesir macunu bu kadar lezzetli ve yararlı olunca, yüzyıllar boyunca yaşamayı başardı. Hatta, adına festival bile düzenlendi.

Her yıl düzenlenen festivalde Merkez Efendi’nin Ayşe Hafsa Sultan’ı mesir macunuyla iyileştirmesi canlandırılır, yüksek yerlerden atmak suretiyle halka mesir macunu saçılır. Türkiye’nin ulusal düzeyde haber olan nadir yerel festivallerinden biridir Manisa Mesir Macunu Festivali.

Çünkü, her adımları ulusal düzeyde haber yapılan siyasetçiler, iktidar muhalefet demeden yoğun ilgi gösterir bu festivale. Ünlü bir siyasetçi yoktur ki avuçladığı mesirleri aşağıya doğru savururken fotoğrafı çekilmesin.

476. Festivali kapsamındaki mesir saçma töreni bugün yapılacak ve akşam büyük ihtimalle bültenlerde görüntülerini izleyeceğiz. Yine büyük ihtimalle Manisa ve siyaset denilince aklımıza gelen ilk isim olan eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç’ı, bu vesile ile anımsayacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.