Davutoğlu'ndan 'Şehidimin Emaneti' projesi

Davutoğlu'ndan 'Şehidimin Emaneti' projesi
Sare Davutoğlu,şehit eşleri ve ailelerine yönelik "Şehidimin Emaneti" projesini hayata geçireceklerini söyledi.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "evladımı hayata hazırlayabilecek miyim" kaygısı taşıyan şehit eşleri için "Şehidimin Emaneti" projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Sare Davutoğlu, Best FM'de yayınlanan programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesajlar verdi. Dünyada çocuklara ithaf edilmiş tek bayramın Türkiye'de kutlandığına dikkati çeken Davutoğlu, bununla gurur duyduklarını ve her sene 23 Nisan'ı coşkuyla kutladıklarını söyledi.

YETİM ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Yetim çocuklar için ilgili bakanlıkların desteğiyle iki farklı çalışma planladıklarını dile getiren Davutoğlu, ilk olarak "Şehidimin Emaneti" adını verdikleri projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Bu çalışmanın, terör olaylarında şehit olan polis ve askerlerin çocuklarıyla ilgili olduğu bilgisini veren Davutoğlu, şehit çocuklarının artık Türkiye'nin evlatları olduğunu, devletin bu çocuklar için her şeyi yapacağının altını çizdi.

Eşini kaybeden kadınların "evladımı hayata hazırlayabilecek miyim" kaygısı taşıdığına dikkati çeken Davutoğlu, "Bu kaygıda son derece haklılar. Biz bunun için kendisi şehit çocuğu olup şu anda aktif hayata karışmış, anne baba olmuş bireylerimizle şehit çocuklarımızı buluşturup, uzun süreli bir arada farklı etkinliklerle onlara mentorluk ve rol modellik yapmalarını planlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, Suriyeli yetim çocuklar için çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Çünkü bir çocuğun sevgi ve güven ortamında büyümesi lazım ki büyüdüğünde topluma sevgiyle, muhabbetle, güvenle katılabilsin ve çevresine de bu duyguları yansıtabilsin." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.