Trafikte sigortasında indirim geliyor mu?

Trafikte sigortasında indirim geliyor mu?
Aynı kaskoda olduğu gibi zorunlu araç sigortasında da rekabetle fiyatlar aşağı gelecek.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, son iki yılda kasko sigortasında yaşandığı gibi trafik sigortasında da yeni düzenleme sonucunda fiyatların aşağıya geleceğini söyledi. Torba yasa ile trafik sigortasında iki önemli iyileştirme yapıldığının altını çizen Ülken bu ileriye dönük iyileştirmelerin fiyatlara mutlaka yansıyacağını ifade ederek “Şu andaki fiyatlar koşullar farklıyken hazırlanan tarifelerden oluşuyor. Koşullar değiştiğinde tarifeleri de değiştireceğiz” dedi.

KASKODA FİYATLAR ARTMIYOR

Ülken, trafik sigortasında kusurlu sürücülere tazminat ödenmesinin önünün kesildiğini, ayrıca tazminatın da Hazine Genel Şartları’na göre hesaplanacağını kaydederek “Bu düzenlemelerden dolayı branş para kazanmaya başlayacak. Bu ise beraberinde rekabeti getirecek” dedi.

Kasko sigortasında 2 yıldır fiyatların artmadığına dikkat çeken Ülken, bu durumun rekabet dolayısıyla gerçekleştiğini kaydedetti. Kaskoda fiyatların 2 yıl öncesinden iyi ayarlandığını bu nedenle rekabet için fiyatı aşağı çekme veya artırmama olanağı bulunduğunu belirten Ülken, trafik sigortasında da benzer sürecin beklendiğini söyledi.

Son 1 yılda haksız kazanç sağlayan şirketler durumuna düştüklerini belirten Ülken, “Bu doğru değil sigorta şirketleri olarak yıllardır diğer branşlarda bizi tercih etmelerini sağlamak için sigortalımızın trafik sigorta primini rekabetçi tutuyorduk. Bunun üstüne bir de yargıdan belirsizlik yaratacak, tazminat ödemelerinde fiyatları önemli ölçüde artıracak kararlar gelince zararlar katlandı” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN ETKİSİ 150 MİLYON

Ülken, son olarak asgari ücretin 1.300 lira olmasıyla ödenen tazminatların sadece Anadolu Sigorta’ya etkisinin 150 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Trafik sigortasında doğrudan tazmin sistemi ile zarar gören kişilerin hasarlarını sigortanın yapıldığı sigorta şirketi tarafından karşılanacağını belirten Ülken, bunun da kaliteyi artıracağını dile getirdi.

Haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.