İşadamı Süreyya Beşe'nin ailesi mahkemelik oldu

İşadamı Süreyya Beşe'nin ailesi mahkemelik oldu
Vasiyetinde mirasının büyük bir kısmını en küçük çocuğu Süreyya Can Beşe’ye bırakan İşadamı Süreyya Beşe’nin ailesi birbirine düştü.

Kilis’in önde gelen işadamlarından olan Süreyya Beşe’nin ölümünün ardından 6 çocuğun 5’i miras anşamazlığı nedeniyle mahkemeye başvurdu.

DAVA DOSYASINDAKİ MİRAS KAVGASI

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında, Beşe kardeşlerin miras kavgası şöyle anlatıldı:

Süreyya Beşe’nin ilk eşinden 4 çocuğu oldu. Sağlık sorunları bulunan eşini Kilis’te bırakan Beşe, İstanbul’da ticaretle uğraşmaya başladı. Kısa sürede işlerini büyüten işadamı, eşinden boşandıktan sonra Bircan Beşe ile evlendi. Bu evlilikten ise Süreyya Can ve Didem adını verdiği çocukları oldu.

‘MİRASTAN VAZGEÇ’ PAYI

İşadamı, 2000 yılında ilk eşinden olan çocukları Hikmet, Şenda, Haşmet ve Uğur’a mirasından vazgeçmeleri karşılığında Laleli’de bulunan 9 milyon TL değerindeki otelini verdi. 2014’te ölen Süreyya Beşe’nin vasiyetnamesi İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde okundu. Vasiyetnamede, Taksim Galatasaray’da bulunan İstanbul Garaj binası olmak üzere birçok han, arazi ve rezidans daireleri olmak üzere 300 milyon TL değerinde mal varlığı çıktı. Beşe vasiyetnamesinde, ilk eşi ve çocuklarına hiçbir şey bırakmazken mirastan aslan payını ikinci eşten olan oğlu Süreyya Can’a, kalan bölümünü de ikinci eşi Bircan ve kızı Didem’e bıraktı.

‘BABAM BİZİ KANDIRDI’

Bunun üzerine mirastan pay alamayan Hikmet, Şenda ve Uğur Beşe, avukatları Mete Yazan aracılığıyla ikinci eş ve kardeşlerine vasiyetnamenin iptali davası açtı. 3 kardeş, babalarının mirastan pay almalarını önlemek için baskı, tehdit ve hileyle ‘mirastan ivazlı feragat sözleşmesi’ imzalattığını ileri sürdü. 3 kardeş, yeniden paylaşım yapılmasını istedi.

Süreyya Can Beşe’nin fazla pay aldığını belirten öz ablası Didem Beşe de vasiyetnamenin iptali için ikinci bir dava açtı. Beşe ayrıca, babasının zorlama ve baskı altında vasiyetname hazırladığını ileri sürdü.

Miras nedeniyle kardeşler davalık olurken, mirastan en büyük payı alan Süreyya Can Beşe hakkında ayrıca, ablası Didem Beşe’ye tehdit ve hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Küçük kardeş hakkında açılan davada 4 yıla kadar hapis isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.