Füzelere karşı İHA'lar silahlandırılacak

Füzelere karşı İHA'lar silahlandırılacak
Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, sınırdan Kilis'e düşen roketatarları engellemek amacıyla silahlı İHA kullanılacağını söyledi.

Türkiye terör örgütü PKK ile şehir merkezlerinde ve kırsalda mücadele ederken, Kilis’e düşen roket mermileri yeni bir tehdit oluşturuyor. DAEŞ tarafından atılan mermiler bugüne kadar Kilis’te 17 kişinin ölümüne sebep oldu.

ÇÖZÜM SİLAHLANDIRILMIŞİHA’LAR

Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’e konuşanSavunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, bu tür saldırılara önlem almanın zor olduğunu belirterek, şimdilik en kestirme yolun silahlandırılmış İHA’lar olduğunu söyledi.

“DAEŞ’ten gelen Katyuşalar Türkiye için yeni bir tehdit. Bunlar teknolojiyle önceden fark edilip müdahale edilmesi zor unsurlar. Bu tür ilkel sistemlerle aktif mücadele eden ülkeler var ancak belli oranda başarı sağlanıyor” diyen Demir, en doğru yöntemin bölgeyi ve hareketli tehditleri izleyip anında vuracak kabiliyete sahip silahlı İHA’lar gibi bir sistemin kullanılması olduğunu vurguladı.

b0bpq_1461573218_7861.jpg

OBÜSLERİN YANISIRA ROKET SİSTEMLERİYLE DE SINIRÖTESİNE MÜDAHALE EDİLEBİLİR

Müsteşar İsmail Demir, bir komuta kontrol, hedef belirleme ve hangi silahın hangi aşamada aktif olacağını bilen bir karar sisteminin olduğunu belirterek, “örneğin sınır ötesi hedefler Fırtına obüsleri kullanıldı. Bu komuta kararıdır” dedi. Demir, sınır ötesine müdahale edebilecek roket sistemlerinin olduğunu da ifade etti.

GEÇMİŞTE “NEREDEN ALIRIZ” DİYORDUK, ŞİMDİ “NEYİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ” DİYORUZ

Savunma sanayisindeki yerli projelerle ilgili yerli atılıma dikkat çeken İsmail Demir, bakış açılarını “insan yapısıysa biz daha iyisini yapabiliriz” şeklinde özetledi.

Yerli füzede menzilin artacağını, denizaltı çalışmalarının sürdüğünü, 2018’de HÜRKUŞ’un yuvasında olacağını müjdeleyen Demir, “geçmişte talep geldiğinde ‘nereden alırız’ diye bakardık. Artık ‘neyi nasıl geliştirebiliriz’ modundayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.