Juventus şampiyonluğa çok yakın

Juventus şampiyonluğa çok yakın
İtalya Serie A'da 85 puanla liderliğini sürdüren Juventus, ligin 35. haftasında deplasmanda oynadığı Fiorentina’yı 2-1 mağlup etti ve şampiyonluğa çok yaklaştı.

İtalya Serie A'nın şampiyonluğa en yakın takımı olan Juventus, dün akşam Artemio Franchi Stadyumu’nda Fiorantina’ya konuk oldu. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Juventus, şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı daha kayıpsız geçti. Maçın ilk yarısını 1-0 üstünlükle kapatan siyah-beyazlılar, ikinci yarı taraftarını bir hayli heyecanlandırdı. 81. dakikada skoru eşitleyen Fiorentina, rakibini mağlubiyet için zorlasa da 83. dakikada Morata’nın golüne engel olamadı. 90. dakikada ev sahibi ekipten Kalinic'in kullandığı penaltıyı Buffon kurtardı ve Fiorentina'nın skoru eşitlemesine izin vermedi. Bu sonuçla Juventus maçtan 3 puanla ayrılarak şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmış oldu.

EN YAKIN RAKİBİ NAPOLİ’YE 12 PUAN FARK

İtalya Serie A’da 1 maç eksiği bulunan Napoli 73 puanla 2. sırada bulunuyor. Maç fazlasıyla en yakın rakibi Napoli’ye 12 puan fark atan Juventus, bu akşam oynanacak Roma - Napoli maçına kilitlenmiş durumda. Napoli’nin bu maçtan 3 puan alamaması durumunda Juventus, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.
Serie A’da 73 puanla 2. sırada bulunan Napoli bugün saat 16.00’da Roma’ya konuk oluyor. Sezonu ilk 2’de bitiren takım ön eleme oynamadan doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde ediyor. 68 puanla ligin 3. sırasında yer alan Roma, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmak için bu maçı kazanmak istiyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.