Zika tehlikesi yeniden gündemde

Zika tehlikesi yeniden gündemde
DSÖ'den yapılan açıklamada,sivrisinek sezonunun başlamasıyla Avrupa'da Zika virüsü vakalarının artabileceği duyuruldu.

 

 

Fransa'da yapılan, 43 ülkeden 600 uzmanın katıldığı Zika Zirvesi'nde konuşan Kieny, hastalığın gelecek aylarda kayda değer bir yayılma potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Hastalığın dünyada daha önce görülmediği alanlara da ulaşabileceğine işaret eden Kieny, virüsün sivrisinekten insana bulaştığı ve sonrasında cinsel temasla da bulaşma olasılığının bulunduğu göz önüne alındığında, Avrupa'da sivrisinek sezonunun başlamasıyla Zika virüsü vakalarında belirgin bir artış olabileceğini kaydetti.

Paris'te bugün başlayan ve iki gün sürecek zirvede, Latin Amerika'da patlak veren ve dünyanın geri kalanı için de tehlike oluşturduğu düşünülen virüsle ilgili çalışmalar masaya yatırılıyor.

Son dönemde yapılan araştırmalar, DSÖ'nün "kamu sağlığı acil durumu" ilan ettiği hastalığa neden olan virüs hakkında çok az şeyin bilindiğini ortaya koydu.

Virüsün insan vücudunda ne kadar süre yaşayabildiği, hastalarla cinsel temasın riski, hastalığın neden olabileceği diğer hastalıklar ve hangi sivrisinek türlerinin virüs taşıyıcısı olduğu konuları da dahil pek çok konuda henüz araştırmalar tamamlanabilmiş değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.