Doğan medyası Umar’a destek çıktı

Doğan medyası Umar’a destek çıktı
Aydın Doğan medyası Efendimiz'e ve Erdoğan’a hakaret eden Hollandalı gazeteci Ebru Umar’a destek çıktı. Umar’ın savunmasını da CHP yöneticisi bir avukat yapacak.

Efendimiz'e ağza alınmayacak sözler sarfeden Türkiye asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar'a, Doğan ve FETÖ medyası sahip çıktı. Avukatlığını ise CHP Kuşadası İlçe Başkanı da olan Nail Özazman üstlendi. Hollanda'da İslam düşmanlığı içeren yazıları ve sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan Metro gazetesi yazarı Ebru Umar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretleri nedeniyle Aydın Kuşadası'nda gözaltına alınmıştı. Umar, adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

KÜFRE SAHİP ÇIKTILAR

Hürriyet gazetesi, peygamberimize yönelik hakaret içeren paylaşımlarıyla daha önce de defalarca sosyal medyada gündeme gelen gazeteci Umar'a sahip çıktı. Hürriyet'e, FETÖ medyasından da destek geldi. Olayı yine basın özgürlüğüne getirerek yapılan tüm hakaretlere göz yuman Hürriyet ve FETÖ medyası, Umar'ın gönüllü avukatlığını üstlendi.

EZANA TAHAMMÜLÜ YOK

Resmi sosyal medya hesabından attığı tweet'te peygamber efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret eden Umar, 2013'te yazmış olduğu bir yazıda İzmir'de ezan okunmasına da karşı çıkmıştı. Hollandalı gazetecinin bu paylaşımlarına Hürriyet, FETÖ medyası ve CHP'nin sahip çıkması ise sosyal medyada büyük tepki topladı. Bu arada Hollanda İşçi Partisi'nin meclis grup başkanı Diederik Samson, konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak Umar'ın yargı sürecinde destek istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.