Kalın'dan İsrail açıklaması

Kalın'dan İsrail açıklaması
Milli Görüş'ün sesi Milli Gazete, İsrail'le ilişkilerin yeniden normalleştirilmesine olan tepkisini sürdürüyor. Gazete, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalan'ın dünkü açıklamalarını "İsrail'e iki adım kaldı" diye yorumladı.

Milli Gazete, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın dünkü İsrail'le ilgili açıklamalarını şöyle aktardı:

"Düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İsrail ile bir müddettir devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru gelindiğini ifade etti.

Kalın, İsrail ile ilişkiler konusundaki bir soruyu cevaplarken, yakın bir zamanda yeni bir temasın olmasının beklendiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi: “İsrail ile bir müddettir devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru geliyoruz. Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor. Bildiğiniz gibi tazminat ve ablukayla ilgili son iki madde üzerinde de nihai mutabakat sağlandıktan sonra anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin normalleşme sürecinin başlaması planlanıyor.”

Mavi Marmara gemisine yapılan baskınla 10 Türk vatandaşını öldüren Siyonist İsrail ile kapalı kapılar arkasında yapılan görüşmeler, ne yazık ki artık alenen ifşa ediliyor. Türkiye’nin İsrail’e hiçbir şart ve zeminde ihtiyacı yokken, başta şehit aileleri olmak üzere neredeyse bütün sivil toplum kuruluşları bu yakınlaşmaya karşıyken, İsrail ile bırakın barışmayı, masaya dahi oturulması istenmezken, kör gözüne parmak misali, neredeyse her gün İsrail’e doğru yeni bir adım atılıyor...

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. İbrahim Kalın, Suriye’den Kilis’e düşen roketler dolayısıyla birçok insanın hayatını kaybettiğini, bununla ilgili tedbirlerin alındığını söyledi.

“YAKIN ZAMANDA YENİ BİR TEMASIN OLMASI PLANLANIYOR”

İbrahim Kalın, İsrail ile ilişkiler konusundaki bir soruyu ceavaplarken, yakın bir zamanda yeni bir temasın olmasının beklendiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi: “İsrail ile bir müddettir devam eden müzakerelerin son aşamasına doğru geliyoruz. Türkiye’nin ortaya koyduğu şartlar çerçevesinde yürütülen bir müzakere vardır. Artık bunun son aşamasına geliyoruz. Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor.

İLİŞKİLER NORMALLEŞİYOR

Bildiğiniz gibi tazminat ve ablukayla ilgili son iki madde üzerinde de nihai mutabakat sağlandıktan sonra anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin normalleşme sürecinin başlaması planlanıyor.  Bu çerçevede bizim açımızdan büyük önem arz eden Gazze ve Filistin topraklarındaki insani durumun iyileştirmesine yönelik adımların da hızla atılacağını bekliyoruz. Bu çerçevede Türkiye’nin son yıllarda gerek Gazze’ye gerekse Batı Şeria’ya Filistinlilere ulaştırdığı yardımlar bir hayli yekun tutmakta ve bu yardımlarımız da bundan sonra devam edecektir, gerek insani, tıbbi malzemeler gerekse yıkılan evlerin, hastanelerin, okulların yapılması ile ilgili.”

milli-25.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum