Bahçeli:"Erdoğan'ın sözleri umut vericidir"

Bahçeli:"Erdoğan'ın sözleri umut vericidir"
Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Dolmabahçe Mutabakat falan söz konusu değildir' demiştir. Biz de yıllarca bunu söyledik, rezalet olduğunu söyledik. Erdoğan'ın sözleri umut vericidir."diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Nisan günü Adana'da 'Dolmabahçe Mutabakat falan söz konusu değildir' sözüne işaret eden MHP Lideri Devlet Bahçeli,"Biz de yıllarca bunu söyledik, rezalet olduğunu söyledik. Sözde AKP-PKK görüşmesini yerin dibine soktuk. Erdoğan'ın sözleri umut vericidir. PKK'nın meclisteki uzantılarıyla yanak yanağa oturan AKP'li siyasetçilere de Sayın Erdoğan'ın söyleyeceği bir çift sözü olmalıdır. Artık demokratik bir açılım yoktur, çözüm süreci çoktan gömülmüştür." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini açıkladı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle

Ülkemiz bir taraftan uluslarası komplo süreciyle bir üst bağlılığa itilmiştir. Bu durum ülkemizi 2 ağır tehlikeyle ve aynı oranda mücadele etmekte zorunlu kılmıştır. AB'nin Türkiye'ye bakışı iki yüzlüdür. Karşılıklı çıkarlardan ziyade AB'nin çıkarları daha açıktır. AKP, AB'nin çekim alanından bir türlü çıkamamıştır.

Davutoğlu ve Merkel, Gaziantep'te mülteci kampını ziyaret etmiştir. Merkel, Türkiye'ye ev ödevi niteliğinde verilen 72 maddenin yerine getirilmesiyle sözleşmenin uygulanacağını söylemiştir. AB'nin mülteci sorunundan parayla ve vize muafiyetiyle kurtulmaya çalışması doğru ve hakkaniyetli bir durum değildir.

Türkiye mülteci yuvası olamayacaktır. Milli onurumuz ve egemenlik hakkımız asla el altına alınamayacaktır. Bir tuhaf durum da AB'nin Suriyelilerin yanı sıra başka ülkelerden gelen mültecileri de Türkiye'ye iade etmesidir. Zorda kalmışlara, vatanından ayrı düşmüş kardeşlerimize Türk milleti yardım edecektir ama Suriye'deki kaosun Türkiye'ye nasıl bir fatura çıkaracağını tahmin etmek hiç zor değildir.

KİLİS ABLUKA ALTINDA

Kilis terör örgütlerinin açık hedefidir, kimsenin can güvenliği yoktur. Hükümet duyarsızdır, evlerde oturmak bile güvenli değildir. MHP, Kilis'in ve Kilisli kardeşlerimizin yanında kaya gibi duracaktır. Davutoğlu'nun hazır Merkel gelmişten Kilis'e de gitmesini arzu ederdik. Elbette ki Merkel'in gündeminde Kilis'e düşen füzeler hiç olmamıştır ama bizi üzen Davutoğlu'nun sessizliğidir. Sayın Davutoğlu, Kilis abluka altındayken geceleri rahat ve huzur içinde uyuyabiliyor musun?

TÜRKİYE'Yİ KURBAN ETMEYİZ

Şimdi gün Türk milletinin çelikten bileğini hainlerin başına indirme günüdür. Karşımızdaki ihanet şebekesi çökertilecektir. Bunun başka bir çaresi kalmamıştır. Türkiye'yi ihanet kadrosuna kurban ettirmeyiz. Türkiye'yi tek dişi kalmış canavara bırakmayız.

NEFRET 1973 YILINDA TEKRARLANMIŞ

Türkiye her yıl 24 Nisan günü ABD Başkanı'nın ne diyeceğine kilitlenmektedir. Bahis konusu olan bu hususta afaki yorumlar yapılmaktadır. 24 Nisan sendromu ABD ile ilişkilerde gerginlik haline gelmektedir. Türk tarihi için tek yanlı her açıklamanın bizim neznimizde itibarı olmayacaktır. Türk tarihi için tek yanlı her açıklamanın bizim neznimizde itibarı olmayacaktır. Savunma refleksini soykırım olarak nitelemek tarihi çarpıtmaktır. Bitmeyen nefret 1973 yılında tekrarlanmış, özellikle yurtdışındaki diplomatlarımıza yönelik toplam 34 diplomatımız şehit düşmüştür. Yine yakın tarihte Azerbaycan topraklarını işgal ederek, yüzlerce Azeri kardeşimizi katletmiştir. Obama'nın soykırım kelimesi yerine, büyük felaket sözü ile denge kurduğunu düşünmek bize göre abesle iştigaldir.

TÜRK MİLLETİ AZAERBAYCAN'IN YANINDADIR

Toprakları Ermeni işgali altında olan 1 milyon göçmenin acısını yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı meselelerini biliyoruz. Buradan kardeş Azerbaycan halkına sesleniyorum; Türk milleti her zaman Azerbaycan'ın yanında olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. 2 Nisan'da başlayıp 4 gün süren çatışmalarda Azerbaycan'ın bazı bölgeleri almasından duyduğum sevinci de belirtmek istiyorum. Azerbaycanlı soydaşlarımızın Türk'tür. Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden Türkiye'nin Ermenistan sorunu çözülemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum