Obradovic, Fenerbahçe'de kalacak mı?

Obradovic, Fenerbahçe'de kalacak mı?
Fenerbahçe taraftarlarının gözdesi Sırp koç Zeljko Obradovic, gelecek yıllarda da sarı lacivertli kulüpte kalacağını açıkladı.

Sarı lacivertli kulübün erkek basketbol takımını üst üste 2. kez THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne taşıyarak tarihi bir başarı elde eden Sırp koç Zeljko Obradovic, Fenerbahçe ile sözleşmesini uzatıyor.

Dörtlü Final öncesinde düzenlenen medya gününde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Obradovic, "Taraftarımızla oluşturduğumuz sinerji ve birliktelik uzun yıllar devam edecek" diyerek, Fenerbahçe'de kalacağını açıkladı.

"SEZON BAŞINDA TAKIMIN ÇOĞU DEĞİŞTİ"

Sezon başında oyuncuların çoğunu değiştirmelerine rağmen Dörtlü Final'e kalmalarının büyük başarı olduğunu vurgulayan Obradovic, "Sezon başında çok oyuncu değişti. Hazırlık sürecine birçok oyuncudan eksik başladık. O yüzden sezon başı çok önemliydi. Genel olarak da maç maç ilerlemek gerekti. Yeni oyunculara; oyun felsefemizi ve daha iyi nasıl olacaklarını anlattık. Benim için en önemli olanı da, taraftarın desteğiydi. Her maçta bize inanılmaz enerji verdiler. Final Four’a kamamızın en büyük nedenlerinden biri de taraftarlarla aramızdaki bağ idi. İlk etapta yeni oyuncuların adaptasyonu kolay olmadı ama hepsi karakterli isimler ve Fenerbahçe’de oynamanın farkındalar" diye konuştu.

"HAYATIMDA İLK KEZ BU KADAR ZORLANDIM"

Obradovic, sezon içinde yaşanan sakatlıklara da dikkat çekerek, "Hayatımda ilk defa bu kadar zor bir pozisyonda kaldım" dedi. Sırp koç, şöyle devam etti:

"Sadece Vesely değil, Pero Antic ve Kostas Sloukas da sakattı. Tam Pero geldi, Vesely sakatlandı. Aynı süreçte başka bir oyuncumuzun aldığı bir karar da oldu. Şu anda takımda sadece 2 uzunumuz var. Ekpe ve Barış vardı, Pero da takıma yeni dönüyordu. Bizim için çok kolay bir durum değildi. Antrenman şeklimizi değiştirmemizi gerekiyordu. Oyuncularımızın bunu anladığı için çok mutluyum. Hayatım da ilk defa bu kadar zor bir pozisyonda kaldım. Antrenman yapmak bile zor oldu bizim için. Çünkü antrenmanlarda Ekpe gibi oyuncuları dinlendirmek gerekiyor. Ekpe’nin reaksiyonu da çok önemliydi. Çok akıllı ve çok ekstra efor sarf etti. Bu sene yaşadığımız durumların önümüzdeki sezon için de gösterge olması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.