Belediye başkanı köçek oynatılmasını yasakladı

Belediye başkanı köçek oynatılmasını yasakladı
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’da köçek kültürünün olmadığını belirterek, köçek oynatılmasını yasakladığını ve bu kapsamda düğün salonlarına yazı yazıldığını kaydetti.

12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Bakırköy Botanik Park’ta gerçekleştirilecek olan “9. Kastamonu Günleri”nin tanıtım toplantısı, Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, geçtiğimiz günlerde başkentte Kastamonu Günleri düzenlediklerini ifade ederek, “Burada Kastamonu’yu gerçek manada tanıttık ve yöresel ürünlerimizi sergiledik. Bu konuda katkılarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizde Kastamonu Belediyesi olarak bu işin finansmanını üstlendik ve organizasyonunu gerçekleştirdik. Bundan sonra da aynı şekilde yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Bakırköy Botanik Park’ta düzenlenecek olan “9. İstanbul Kastamonu Günleri”nden de istenilen verimi almayı düşündüklerini söyleyen Babaş, “Ankara’da olduğu gibi esnaflarımızdan herhangi bir şekilde ne nakliye ne de stant ücreti alınmayacak. Burada yine Kastamonulular'ın dışında kimse olmayacak. Kastamonulu olup İstanbul’da faaliyet gösterenleri de kabul etmiyoruz. İlla ki Kastamonu’nun il sınırları içerisinde yöresel ürünler adı altında esnaflık yapan veya ürün sergileyecek olanlar stant açabilecek. Bizim bu Kastamonu Günleri'ni yapmaktaki asıl amacımız Kastamonu’nun tanıtımını yapmak. Bunun yanında da esnaflarımız üç beş kuruş parada kazansınlar. Kimsenin kazancında Allah’a şükür gözümüz yok. Asıl amacımız Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin tanıtılmasıdır. 12 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’de açılış yapılacak. Yine bu işi Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği organize edecek” ifadelerini kullandı.
İstanbul’un birçok noktasına afişler asacaklarını belirten Babaş, şöyle konuştu: 

“Mesaj sistemiyle İstanbullular'a mesaj çekeceğiz ve Kastamonu Günleri'ne davet edeceğiz. Botanik Park'ı afişlerle, pankartlarla süsleyeceğiz. Kastamonu Günleri'ni bu şekilde ulaşabildiğimiz herkese duyurmaya çalışacağız. Özellikle Kastamonululara duyurmaya çalışacağız.”

DÜĞÜNLERDE KÖÇEK OYNATILMASI YASAKLANDI

Kastamonu’da köçek kültürünün olmadığını belirten Başkan Babaş, şunları kaydetti:
“Bundan sonra Kastamonu’nun hiçbir yerinde, düğün salonları da dahil köçek oyunu görmek istemiyorum ve yasaklıyorum. Köçek oynatırken görürsem düğün sahibine de, köçek oynayana da idari ceza uygulayacağım. Bizim Kastamonu kültüründe köçek oynatılması diye bir şey yok. Kim uyduruyorsa bunları yanlış yapıyor, ben köçek oynatılmasını kesinlikle istemiyorum. Özellikle bütün düğün salonlarına yazı yazdım. Kesinlikle köçek oynatılmasını kabul etmiyorum. Adam gibi davul-zurna çaldıracaklarsa çaldırsınlar. Davul-zurnaya dediğimiz bir şey yok ama köçek oynatılmasına tamamen karşıyım. Köçek oynatılması bundan sonra yasak, hiçbir yerde köçek oynatılmayacak artık. Kültürümüze ait olmayan bir şey ne yapıyoruz ne de yaptırıyoruz. Bizim kültürümüzde ne varsa biz bunu yapmakla mükellefiz.”

Başkan Babaş, ilçe belediye başkanlarının, esnafların ve diğer katılımcıların da görüşlerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.