Erdoğan'dan laiklik açıklaması!

Erdoğan'dan laiklik açıklaması!
Erdoğan, İsmail Kahraman'ın gündem olan laiklik ve yeni anayasa açıklamaları hakkında devletin tüm inançlara aynı mesafede olduğunu dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "yeni anayasa ve laiklik" konusundaki gündem yaratan sözmerini değerlendirdi. İşte o sözler;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan'da Hırvat Cumhurbaşkanı Grabar-Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsmail Kahraman'ın açıklamaları için şöyle dedi:

"Meclis Başkanımız, Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur, düşüncelerini ortaya koymuştur.

Şahsımla ilgili ise benim başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır'daki yaptığım konuşma, bu konuda çok çok önemli.

Kurucusu olduğum partimin programında bu zaten çok açık net yer almaktadır. Buradaki gerçek şudur yani devlet tüm inanç guruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir. Laiklik budur.Türkiye'deki bu müzakere bence ülkemizin gündemini başka yerlere çekmek içindir diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.