Taşeronların gözü kulağı Hükümet'te

Taşeronların gözü kulağı Hükümet'te
Ekmek parası için çok zor şartlar altında çalışan taşeron işçilerin gözü kulağı Hükümet'te. Adeta nefeslerini tutmuşlar, dört gözle kadro sözünün yerine getirilmesini bekliyorlar.

Ekmek parası için çok zor şartlar altında çalışan taşeron işçilerin gözü kulağı Hükümet'te. AK Parti iktidarından seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek, "ama"sız, "fakat"sız bir düzenleme ile tüm taşeron işçileri devlet kadrosuna alması bekleniyor.

BAŞBAKAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Bu konuda Başbakan Davutoğlu'ndan dün yeni bir açıklama geldi. Başbakan, taşeronların kamuya geçiş esaslarını belirlediklerini bildirdi. Davutoğlu, taşeron işçilerin kıdem tazminatları, yıllık izinleri bakımından devlet güvencesinde olacaklarını söyledi.

BAKANLAR KURULU'NDA ELE ALINDI

AK Parti lideri Başbakan Ahmet Davutoğlu dün partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunu Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele aldıklarını bildirerek, şöyle konuştu: "720 bin çalışanın kamuya geçiş esaslarını belirledik. Kamu güvencesi altına alıncakların tamamı 1 Kasım'dan önce kamuda taşeron çalışanlardan olacak. Kıdem tazminatları, yıllık izinleri bakımından hepsi devlet güvencesinde olacak."

"SINAV VE 3 YILDA BİR SÖZLEŞME" YETERSİZ BULUNUYOR

Başbakan Davutoğlu geçtiğimiz haftalarda, toplam sayıları 720 bini bulan tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıklamış, konuyla ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını duyurmuştu. Ardından Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan taşeron işçilerin ümitlerini kıran açıklamalar gelmişti. Maliye Bakanı Naci Ağbal "Bu kişiler sınavla kadroya alınacak ve özel sözleşmeli personel olacak. 3 yılda bir sözleşme yenilecek" demişti.

"SÖZLEŞME" TEPKİ TOPLUYOR

Taşeron işçilerle ilgili yasa önerisinin yakın zamanda Meclis gündemine gelmesi beklenirken, Başbakan'ın yeni açıklamaları, Maliye Bakanı'nın açıklamalarıyla akıllarda oluşan soru işaretlerini gidermiş değil. Taşeron işçilerin ne şartlarda kadroya alınacağı, sınava niçin gerek duyulduğu, neden yine sözleşme yapılacağı gibi konular cevaplarını aramaya devam ediyor. Kamudaki mevcut işçilerle aynı statüyü kazanmak isteyen taşeron işçiler, sınav ve 3 yılda bir sözleşmeye tepkili. Taşeronlar "Yine sözleşme olacaksa, yine taşeron olmuş oluyoruz. Kadro bunun neresinde" diye tepki gösteriyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.