İmar’da başka, fiiliyatta başka!

İmar’da başka, fiiliyatta başka!
Özerklik tartışmaları süre dursun. Güneydoğu Bölgemizde HDP’li Belediyeler devlet içerisinde kendi devletlerini kurmuşlar bile…

Yeni Çağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan’ın köşesinden aktardığı bilgilere göre Güneydoğu’da HDP’li belediyelerin görevde olduğu il ve ilçe merkezlerinde imar planının dışına çıkılmış. Gerçeklerin Güneydoğu’da operasyon yapan 2. Ordu’ya bağlı Malatya'daki İstihkâm Alayı’nın çalışmalarıyla ortaya çıktığını aktaran Ahmet Takan’ın yazısına göre; Devlet’in yani vali ile kaymakamların elinde bulunan imar planı ile fiiliyattaki imar arasında fark var. Takan’ın, “2. Ordu neden rahatsız” başlığı altında kaleme aldığı yazının ilgili kısmı şöyle:

Biliyorsunuz; meskûn mahal operasyonlarında en fazla şehidi bombalı tuzaklamalarda veriyoruz. 2'nci Ordu'ya bağlı ve operasyon bölgelerine gönderilen Malatya'daki İstihkâm Alayı'nda büyük rahatsızlık yaşanıyor. Nedeni;

Başta Şırnak olmak üzere bazı merkezlerde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan tablo... Operasyonlar öncesi ve sırasında, mahalde kurulan/kurulacak bütün barikat, kazılan/kazılacak hendeklerin yerini tespit eden istihkâm birlikleri şehrin imar planının dışına çıkıldığını görünce adeta  isyan ediyor. Yani anlayacağınız, devletin elindeki imar planı ile bölgede PKK'ya yardım ve yataklık eden belediyelerin uyguladığı plan çok farklı. Ne yazık ki; şehirlerdeki PKK üslenmelerini göremeyen, fark edemeyen vali ve kaymakamlar kendilerine verilen imar planlarındaki değişiklikleri de görememişler, anlayamamışlar. Herhalde fena halde aldatılmışlar!..

Gerçek nasıl ortaya çıkmış?

İstihkâmcılar, tek tek imar planlarında tespitler yaptı... Olması gereken yerlerde, rögarların olmaması, lağımların geçiş noktaları olması gereken yerlerde bunun yerine yön değiştirip normal plandaki yerlere bomba düzeneklerinin, patlayıcıların döşenmesi inceleme yapan askerlerin canını çok sıktı. Tek tek yerler tespit edilirken, imar planı değişikliklerinin ve kurulan bombalı tuzakların, kaçış yolları ve tünellerinin PKK'lı teröristler  tarafından yapılmasının mümkün olmadığı sonucuna varıldı. Hemen 2. Ordu komutanlığına rapor edildi. Durum, ayrıntılı şekilde planlar üzerinden anlatıldı. Bunu PKK'nın yapamayacağı, alınan önlemlerin ve kurulan düzenin resmen düzenli ordu taktiğine göre belirlenmiş olduğu sonucuna varıldı. Ardından bu durum net bir dille Ankara'ya rapor edildi.  Anlayacağınız; şehitlerimizi, PKK'ya yön veren ve kendi topraklarımız içinde  o tuzakları kuran biri veya birilerinin düzenli ordu mensupları yüzünden veriyoruz. Bu işin PKK'nın "Kobani tecrübesi" ile de izah edilemeyeceğini söylüyor yetkili askeri kaynaklar. Peki, kim bunlar?.. Herhalde bu sorunun cevabını da benden beklemiyorsunuzdur!..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.