Musul operasyonu tekrar başladı

Musul operasyonu tekrar başladı
Güç yetersizliğinden dolayı üç hafta önce Musul'u kurtarma operasyonuna ara veren Irak ordusunun, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Mahmur cephesinden harekata tekrar başladığı açıklandı.

Üç hafta önce güç yetersizliğinden ara verilen Musul'u kurtarma operasyonu tekrar başladı. Bölgedeki Irak ordusu komutanlarından General Latif Haşim, yaptığı açıklamada, "Uluslararası koalisyon güçleri, sabahın erken  saatlerinde terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Mehana köyü ve çevresini  bombaladı. Daha sonra askerlerimiz köyü ele geçirdi ve tamamen kontrol altına  aldı." dedi.
 
 Irak ordusu ve DAEŞ militanları arasında yoğun çatışmaların devam  ettiğini aktaran Haşim, diğer çevre köylerin de geri alınması için ilerleme  kaydedildiğini açıkladı. Musul'un Mahmur ilçesinde bulunan Ninova Ortak Operasyonlar  Komutanlığı, 6 Nisan tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, yeterli askeri gücün  bölgeye gelmesinden sonra Musul'u kurtarma operasyonunun tekrar başlayacağını  duyurmuştu.

60 KİLOMETRE
 
Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesi, kent merkezinden yaklaşık 60  kilometre mesafede yer alıyor. 
Irak ordusu, 24 Mart tarihinde DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin  geri alınması için Mahmur ilçesinden operasyon başlattığını duyurmuştu. Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'ten bu yana terör  örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.