Galatasaray Avrupa'da kupa peşinde

Galatasaray Avrupa'da kupa peşinde
Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası finalinin rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımıyla karşılaşacak.

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası finalinin rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımıyla karşılaşacak. 

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak maç saat 20.00'de başlayacak.

Rakibiyle deplasmanda yaptığı ilk müsabakayı 4 sayı farkla 66-62 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, 5 sayı farkla kazanması durumunda şampiyon olacak.

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı şampiyon tamamlaması halinde gelecek sezon THY Avrupa Ligi'ne direkt katılım hakkını da elde edecek.

14 galibiyet, 9 yenilgiyle finale geldi

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nda son müsabaka öncesi 23 maçı geride bırakırken 14 galibiyet elde etti, 9 yenilgi aldı.

Ergin Ataman: İnşallah kazanacağız ve şampiyon olacağız

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, "Bugüne kadar taraftarımızın itici gücüyle kendi sahamızda müthiş basketbol oynadık. Takıma da söylüyorum. İnşallah kazancağız ve şampiyon olacağız ancak bunu düşünerek ya da şölen halinde değil. Abdi İpekçi Spor Salonu'nu daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arena haline getirmemiz gerekiyor." dedi.

"Takımın disiplinli, son derece agresif ve sert basketbol oynaması lazım"

Taraftarlardan alacakları desteğin yanı sıra takımın ortaya koyacağı basketbolun da önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Takımın da disiplinli, son derece agresif ve sert basketbol oynaması lazım. Bu şekilde maçı kazanabiliriz." ifadelerini kullandı.

Finalde sezona Avrupa Ligi mücadelesiyle başlamış Strasbourg gibi bir takımla karşılaştıklarına dikkati çeken Ergin Ataman, şunları söyledi:

"Karşımızda Fransa liginin son şampiyonu var. Ayrıca bu sezon Avrupa Ligi tecrübesi bulunuyor. Abdi İpekçi'ye benzer arenalarda maç yaptı. Kızılyıldız maçında 20 bin kişiye karşı oynadı. Fenerbahçe Ülker Arena'da oynadı. Real Madrid ile karşılaştı. Sabırsız olmadan, maçın birinci dakikasından itibaren burayı arenaya çevirip, o coşkuyla ve sertlikle basketbol oynayıp, yenmemiz lazım. Yoksa garantisi yok. İlk günden beri söylüyorum. Kupada şampiyon olmak için varız, kaldı bir maç. Bu maçta da bugüne kadar oynadığımız basketbol tarzında oynamamız gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.