Erdoğan Hırvatistan'da konuştu

Erdoğan Hırvatistan'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan'da düzenlenen İş Forumu'nda konuştu.

Hırvatistan'a en son 2006 yılındaki ziyaret ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiki Hırvatistan ile 10 yıl önceki Hırvatistan arasında çok farklı değişiklikler oluğunu söyledi.

''HIRVATİSTAN'IN KARARLILIĞINI TEBRİK EDİYORUM''

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti, ''Doğal ve tarihi güzellikleriyle adeta karşımda kabuğuna sığmayan bir ülke buldum. Şuanda bunun farkında olan 60 kadar Türk girişimci burada yerini almış durumda. Avrupa'daki en önemli cazibe merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Hırvatistan'ın kararlılığını tebrik ediyorum.'' şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satırbaşları:

AŞILMAYACAK SIKINTI YOK

Dünyada her ülke zaman zaman bazı inişler çıkışlar yaşayabilir. Türkiye olarak bizler çok daha büyük sorunlar yaşadık. Gerçekleştirdiğimiz yapısal adımlarla bu sorunları aştık. Biz göreve geldiğimizde bizde hala bir devletçilik anlayışı hakimdi. İlk işimiz bu devletçilik anlayışını bir kenara koyup özel sektörü güçlendirmenin garanti içine çektik. Böylece ciddi bir sıçramayı yakaladık. Şimdi de umudumuzu kaybetmediğimiz sürece aşılmayacak sıkıntı yoktur buna inanıyoruz.

PARA BİR CİVA GİBİDİR

Biz Hırvatistan'ı doğrudan sınıra sahip olmasak da iyi bir komşumuz olarak görüyoruz. Paylaştığımız tarihi değerler nedeniyle ortak bir görüşü savunuyoruz. Biliyorsunuz ekonomi de para denilen olay çok farklı. Para adeta bir civa gibidir. Civa kendine uygun bir dseviyeyi bulur oraya doğru kaçar. Para da böykedir. Finansörler de tıpkı böyledir. Kendilerine uygun bir seviyeyi bulur oraya doğru kaçar. Ülkelere düşen de finansörler için uygun yatırım ortamlarını hazırlamalıdır.

EN BÜYÜK RAKİBİM BÜROKRATİK OLİGARŞİDİR

Devlet yöneticileri olarak bizler engelleri kaldırmakla görevliyiz. Benim en büyük rakibim bürokratik oligarşidir. Devletler bürokratik oligarşiyi aştıkları sürece güçlüdürler. Hırvatistan türizm alanında mutlaka değerlendirilmesi gereken bir potansiyele sahiptir. Özellikle siper güvenlikte ben Hırvatistan'ın çok güçlü bir konuma sahip olduğunu bliyorum.

TEŞVİKLERDEN SİZLER DE YARARLANMALISINIZ

Türkiye ile Hırvatistan'ın geliştireceği kapsamlı ticari ilişkiler iki ülkenin yanı sıra bölgenin de gelişmesinde önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Ülkemizdeki toplam uluslararası yatırım tutarı 165 milyar dolardır. Türkiye Hırvatistan için güvenilir bir ekonomik ortaktır. Türkiye'nin sunduğu olanaklar Hırvat yatırımcılar içinde büyük olanak sağlayacaktır. Ülkemizde yatırımcılara sağladığımız teşviklerden sizler de yararlanmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.