Otomotiv pazarı hareketleniyor

Otomotiv pazarı hareketleniyor
Nisan ayına bakıldığında otomotiv pazarında bir hareketlenme söz konusu olduğunu ifade eden Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel, Satışlarda tüm pazar genelinde bir artış var" dedi.

Gölcük'teki Ford Otosan Genel Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, görevlerine yeni başlayan Temel ile Gölcük Fabrikası Müdürü Müjdat Tiryaki ve Yeniköy Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu kendilerini tanıtarak şirketle ilgili bilgilendirme filminin izlenmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Temel, otomotiv pazarının yılın ilk 3 ayında beklenenin bir tık gerisinde kaldığını belirterek, "Nisan ayına baktığımızda otomotiv pazarında bir hareketlenme söz konusu, şubat ve marta kıyasla ciddi bir hareketlenme var. Satışlarda tüm pazar genelinde bir artış var. Eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa bu sene pazarın 1 milyon adet civarında olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

GÜVEN ARTIŞI OLDU 

Temel, Avrupa'da ise yılın ilk çeyreğindeki satışların geçen seneye göre arttığını dile getirerek, "Yani pazar büyümüş durumda Avrupa'da. O tabi bizi de etkiliyor. İhracatımızda büyük bir payı olduğunu düşünürsek olumlu olarak etkiliyor. Orta ticari araç satışında geçmişteki yaralarını sarmaya başladı. O manada satışları arttı. Ford, geçen sene Avrupa'da ticari araçta pazar lideri oldu. Bu, bize olan güvenin, bizim kendi üretimimize olan güvenin bir eseri olarak ortaya çıktı" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bir gazetecinin ABD'de ortaya çıkan emisyon testi skandalının Ford'u nasıl etkilediğini sorması üzerine Temel, "Özellikle Amerika'daki konuyla ilgili Ford avantaj sağladı çünkü imajımızı olumlu geliştirdi. Bu olaydan sonra tüm otomotiv sektörü şüpheyle döndü kendi araçlarını kontrol etti. Bizler de baktık, diğer ana kuruluşlar da baktılar herhangi bir uygunsuzluk yok. Bu bizim için bir gurur kaynağı" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.