Çin'de obezite hızla artıyor

Çin'de obezite hızla artıyor
Obezitenin erkek çocuklarında daha yaygın görüldüğü Çin'de kırsal kesimde yaşayan gençler arasında obezite hızla artıyor.

Dünya'nın en büyük hastalıklarından biri haline gelen obezite rahatsızlığı günden günden hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Çin'de 2014 yılında 19 yaşından küçük kızların yüzde 9'unun, erkeklerin yüzde 17'sinin obez olduğu tespit edildi.
 
Sonuçları "European Journal of Preventive Cardiology" dergisinde yayımlanan 29 yıllık araştırmaya Şandong bölgesinden 28 bin öğrencinin katıldığı kaydedildi.
 
Obezite oranlarının 1985 yılında kızlarda ve erkeklerde yüzde 1 olduğunu ortaya koyan araştırma, erkek çocuklarda obezitenin daha yaygın görülmesinin nedeninin, ailenin kaynaklarından kızlara göre daha fazla yararlanmaları olabileceği belirtildi.
 
Kırsal kesimde yaşayan gençlerin aşırı kilolu olmaya başlamalarının sebebi olarak da sosyo-ekonomik değişiklikler gösterildi.
 
Avrupa Kardiyoloji Topluluğu'ndan Joep Perk, "Bu çocukluk ve gençlik döneminde bugüne kadar rastladığım en büyük obezite patlaması" ifadesini kullandı.
 
Araştırma ayrıca Çin'de aşırı kilolu çocukların oranlarının da erkeklerde yüzde 0,7'den 16,4'e, kızlarda 1,5'den 14'e yükseldiğini de gösterdi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.