Zühtü Arslan'ın makam odasında geçen ilginç diyalog!

Zühtü Arslan'ın makam odasında geçen ilginç diyalog!
Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın makam odasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen ilginç bir detayı yazdı.

Anayasa Mahkemesi’nin 54. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törende devletin zirvesi bir araya gelmiş ve törenin ardından CumhurbaşkanıErdoğan ve devlet erkânı AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın makam odasına konuk olmuştu. Bu esnada geçen ilginç bir detayı Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısına taşıdı.

MÜDERRİSOĞLU'NUN BAŞVURUSU HALA BEKLETİLİYOR

Öncelikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisine yönelik hakaretler nedeniyle 2014 yılında AYM’ye bireysel başvuru hakkını kullandığını, ancak bu başvurunun hala bekletildiğini hatırlatan Müderrisoğlu, Erdoğan’ın bu başvurunun akıbetini AYM Başkanı Zühtü Arslan’a makam odasında sorduğunu ifade etti.

ERDOĞAN’LA ARSLAN ARASINDA GÜLÜMSETEN DİYALOG

Okan Müderrisoğlu makam odasındaki o diyaloğu şöyle anlattı:

Anlatılanlara göre; Cumhurbaşkanı AYM Başkanı’na dönerek, “hak ihlalleri ile ilgili bireysel başvuruları sonuçlandırıyorsunuz. Benim başvurum bekliyor” mealinde bir ifadede bulundu.

Arslan’ın yanıtının, devletin zirvesinde tebessüm uyandırdığını söylesek yanlış olmaz…

“O başvuru AYM’yi sıkıştırmak için yapıldı!”

Gülümsemelerin ardından gelen cümle ise demir leblebi gibiymiş: Ben, vatandaş olarak bireysel başvurumu yaptım, neticesini bekliyorum!”

DAHA ÖNCE MÜDERRİSOĞLU DA SORMUŞ

Arslan’ın “o başvuru AYM’yi sıkıştırmak için yapıldı” dediği dosya hakkında Müderrisoğlu, yazısında ilginç bir detay daha aktardı. Buna göre, Müderrisoğlu daha önce Zühtü Arslan’a bizzat bu dosyayı sormuş, Arslan ise“Henüz 2013 yılı başvurularını ele alıyoruz. Sn. Cumhurbaşkanı’nın başvurusu 2014’te yapılmış. Sırayla değerlendiriyoruz” cevabını vermiş.

CAN DÜNDAR DOSYASI HIZLI BİR ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dosyasını 2 yıldır bekleten AYM Can Dündar ve Erdem Gül dosyaları dahil, birçok dosyayı hızlı bir şekilde görüşüp karara bağlamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum