Lavrov'dan İslam dünyası açıklaması

Lavrov'dan İslam dünyası açıklaması
Sergey Lavrov, IŞİD terör örgütünün yayılmasının uluslararası istikrarın önündeki en büyük tehdit olduğunu söyledi.

 

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak, Suriye ve Libya’yı hatırlattı.

"Irak, Libya ve Suriye'yi sarmalayan kaosun yayılması, kapsam açısından benzeri görülmemiş, IŞİD kaynaklı bir terör tehdidi ortaya çıkardı.

IŞİD'in yarattığı tehditler ortadan kaldırılmadan, hiç kimse kendini güvende hissedemez" diyen Lavrov, Ortadoğu'daki durumun çok kritik bir seviyeye geldiğini ve bölgedeki siyasi haritaların değişmeye başlayabileceği uyarısında bulundu.

BU EYLEMLER İSLAM DÜNYASINDA BÖLÜNMEYİ KÖRÜKLÜYOR

Lavrov ayrıca, "Ortaya çıkan tablonun sorumlusu, demokrasi ihraç etme ve rejimleri şiddet yoluyla değiştirme girişiminde bulunanlar. Bu eylemler, İslam dünyasında bölünmeyi körüklüyor" yorumunu yaptı.

Rusya'nın terörle mücadeleye sorumluluk bilinciyle devam edeceğini ancak bu sorunu tek başına çözmenin imkansız olduğunu da belirten Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geniş kapsamlı uluslararası koalisyon kurma önerisi yaptığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum