FETÖ kuryelerine baskın

FETÖ kuryelerine baskın
Polis, FETÖ kuryelerini Kamerun’daki Gülen okuluna para götürürken bindikleri uçakta yakaladı. 3 kişi üzerinden toplam 106 bin 490 dolar çıktı.

Mali polis İstanbul-Yaounde seferini yapan bir Kamerun uçağına baskın düzenlendi. İstanbul Mali Polisi, Paralel örgütün G.Antep'teki yapılanmasındaki 3 kuryesini, Gülen grubunun Kamerun'daki okuluna götürmeye çalıştıkları 106 bin 490 dolar (300 bin TL) para ile birlikte yakaladı. Uçağı kalkmak üzereyken durdurup arama yapan polis, kuryelerin bavullarında ise örgütün Kamerun'da bulunan okuluna ait davetiye ve kartpostallar buldu. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep'te yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gaziantep polisinin kendilerine verdiği istihbarat üzerine, önceki akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda film gibi bir operasyonla yakaladı.

UÇAKTAN İNDİRİLDİLER

Ekipler, saat 17.00 sıralarında harekete geçti. Gaziantepİstanbul uçağıyla Atatürk Havalimanı'na indikleri tespit edilen Mehmet Kasım F., Ali Mehmet F. ve Halil İbrahim İ.'nin 18.00'de kalkacak İstanbul-Yaounde seferini yapan Kamerun Havayolları uçağına bindiği bilgisine ulaşıldı. Polis yolcu listesini taradı ve aranan 3 şahsı tespit edince kalkışına dakikalar kalan uçak durduruldu. Kalkış izni verilmeyen uçak yeniden park pozisyonuna alındı. Mali polis ekipleri aprona girerek uçağa yöneldi. Uçakta kimlik taraması yapan ekipler ihbar bilgisinde adları geçen 2 kardeş Mehmet Kasım F. ve Ali Mehmet F. ile birlikte Halil İbrahim İ. isimli şahısları gözaltına aldı. 3 şahsın cüzdanlarından ve ceplerinden toplamda 106 bin 490 dolar para (yaklaşık 300 bin TL) çıktı.

BAVULLARINDAN OKUL DAVETİYESİ ÇIKTI

Gözaltına alınan 3 örgüt üyesinin üzerlerinde yapılan aramada yüklü miktarda dolara rastlayan polis, şahısları kelepçeledikten sonra Vatan Caddesi'ndeki Mali Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Şubede detaylı üst araması gerçekleştiriyen 3 kuryenin bavullarında yapılan aramada, örgütün Kamerun'un başkenti Yaounde'de yer alan Amity International College adlı okuluna ait davetiye ve kartpostallara ulaşıldı. Sorgularında paraların kendilerine ait olduğunu ve Kamerun'a turistik bir gezi için gittiklerini ifade eden 3 örgüt kuryesinin bavullarından çıkan okul davetiye ve kartpostalallarıyla ilgili cevap vermekten kaçındıkları belirtildi. Esnaf olduklarını söyleyen 3 kuryenin emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilecekleri kaydedildi.

SABAH
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.