Kılıçdaroğlu'nun "kaseti var" dediği siyasetçi kim?

Kılıçdaroğlu'nun "kaseti var" dediği siyasetçi kim?
CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, Baykal kasetinin dönemin Başbakanı Erdoğan'ın bilgisi ve izniyle internete sızdırıldığını iddia ederken, bir siyasetçinin daha kasetinin olduğunu, bunun da Erdoğan'a izletildiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun "kaseti var" dediği siyasetçi kim? Kılıçdaroğlu kimi kastetti?  Bu eğer doğru ise Kılıçdaroğlu bunu nerden biliyor?

Özel kalemi müdürlüğünü yapan ve sonra milletvekili olan kendisi gibi evli ve çocuklu Nesrin Baytok'la gayri meşru ilişkisi internete düşünce CHP genel başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal, kendisiyle ilgili görüntülerin kim tarafından kasete çekilip, internete kimler tarafından yüklendiği konusunda "Bu olayı ancak dönemin Başbakanı ile Kemal Kılıçdaroğlu çözebilir" demişti. 

Dün bir tv kanalında canlı yayın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın açıklamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu "Birileri Baykal kasetini Erdoğan'a izletiyor ve ondan onay aldıktan sonra internete sızdırıyor. Erdoğan'ın Baykal videosunu izleme görüntülerini izledim" iddiasını yineleyerek, Baykal'ın bu iddiasından dolayı adını verdiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu programda ayrıca şok bir iddiada bulundu.

Baykal kasetinin dönemin başbakanı Erdoğan'a izlettirildiğini ileri süren ve Erdoğan'ın kaseti izlerken ki görüntüsü olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf gösteren Kılıçdaroğlu, bunun dışında bir siyasetçinin daha görüntülerinin Erdoğan'a izlettirildiği iddiasını ortaya attı.

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu isim vermedi.

Baykal, Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu olmuş ve Kılıçdaroğlu'nun, "Erdoğan'ın kendisi hakkındaki kaseti seyrederken çekilmiş görüntüsünü gördüğünü  ve bunu yayınlayın dediğini" iddia ettiğini anımsatmıştı. Deniz Baykal, "Bu konuyu aydınlatacak iki isim vardır. Birisi dönemin başbakanı diğeri de sayın Kılıçdaroğlu'dur. Aşağıdan yukarıya gitmeyin yukarıdan aşağıya gidin" demişti.

Baykal'ın bu konuda bilgisinin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan'a gönderenlerin 'paralel yapı' olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakan'dı. Bir Başbakan'a o görüntüleri izlemek yakışır mı? Erdoğan tarafından kaseti bulun talimatı MİT'e verilmedi. Erdoğan'ın bilgisi dahilisi dahilinde yapılmıştır. Baykal kaseti ile ilgili bir kumpas var ve bu doğru. Sayın Baykal da kaseti kimin servis ettiğini biliyor."

BU KASETTE BAŞKA BİRİSİNDEN DE SÖZ EDİLİYOR

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın kaseti izlerken çekilen videosunda başka bir siyasetçiden de söz edildiğini ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kasette başka birisinden de söz ediliyor. O kaset de veriliyor ona. Orada söylüyor, iki gün daha beklersek daha net görüntüler elde edeceğiz diyor. Erdoğan'a söylüyor bunu" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu sözkonusu videoyu izlerken bu ismi duyduğunu belirterek "O da siyasetçi mi" sorusuna "O da siyasetçi tabi" cevabını verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Sizin partiden mi" sorusuna ise "ben oralara girmek istemiyorum" cevabını verdi.

Şimdi kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor:

*Eğer Kılıçdaroğlu'nun iddiaları doğru ise, CHP Genel Başkanı, Baykal kasetinin önce Erdoğan'a izletildiğini nerden biliyor? Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Baykal kasetini izlerken ki görüntülerine nerden nasıl ulaştı? Kılıçdaroğlu'na bu görüntüleri kim izletti? 

*Kılıçdaroğlu'nun "kaseti var" dediği siyasetçi kim?

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.