27-28 Nisan TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

27-28 Nisan TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanır?
Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. TEOG 2. dönem sınav soruları yayımlandı. Şimdi ise gözler TEOG sınav sonuçlarına çevrildi. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. İşte detaylı bilgiler...

TEOG 2. dönem sınavının 2. oturumuda 28 Nisan 2016 Perşembe günü gerçekleşiyor. TEOG soru ve cevaplarının meb tarafından açıklanmasından sonra sınava giren 8. sınıf öğrencileri TEOG Puan Hesaplama nasıl yapılır? merak ediyorlar. Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin girmiş oldukları sınav sorularının açıklanması beklenirken lise eğitimi tercihlerinde etkili olan TEOG puanları öğrenciler açısından büyük önem taşıyor. Temel Eğitimden Orta Eğitime geçiş sınavı, Lise eğitiminde istedikleri okulda eğitim görmeyi planlayan Ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerinin okul tecih etmelerinde etkili olacak. MEB puan hesaplama kaç net kaç puan teog sorusu ile 2015 - 2016 TEOG Lise Taban Puanları ne kadar? sorusunun cevabı ve detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULA

TEOG PUAN HESAPLAMA MEB!
TEOG her dönem yapılan ortak sınavlarda ve puanların hesaplanmasında; katsayılar Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik dersleri için 4, Yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanacak.TEOG Puan hesaplama 2016, 700 tam puan üzerinden yapılacak olup, Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak olan Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR?

Teog sınavına giren öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılırak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. TEOG Puanını hesaplama şu şekilde yapılmaktadır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır. Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem 6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir. Her TEOG ortak sınavında 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. (Eğer iptal edilen soru yoksa ) öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılıda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir. 

TEOG PUAN HESAPLAMASI ÖZEL OKULLAR AYNI HESAPLAMAYI KULLANMAYACAK

TEOG Puan hesaplamasında özel okullar farklı bir hesaplama uygulayarak ile öğrenci alacaklardır. Bu farklı hesaplamada sadece Matematik, Türkçe ve Fen ve Teknoloji dersleri esas alınacak ve toplam puan 800 üzerinden hesaplanacaktır. TEOG hesaplama sayfamızda özel okul yerleştirme puanınızı da hesaplayabilirsiniz. 

Öğrenciler sadece özel okula başvuracak bile olsalar tüm sınavlara gireceklerdir. Ayrıca TEOG sınavlarında her bir dersten alınacak puan, dersin yılsonu notunu ve dolayısıyla yılsonu ağırlıklı not ortalamasını da etkileyeceğinden özel okulların hesaplamada kullanmadığı dersler haricindeki derslere de önem vermek gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.