Okuma oranı neden bu kadar düştü?

Okuma oranı neden bu kadar düştü?
Gazeteler bir birlerini şişirme tirajlarla suçlayadursun. Ülkemizde okuma oranı her geçen gün biraz daha düşüyor. Türkiye'de kitaba yılda 6.5 TL, telefona 213 TL harcanıyor. Kitap okuma oranı AB'de % 21, Türkiye'de % 0.01.

Muhafazakar kesim okuma oranının neden bu kadar düştüğünü sorgulamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde hükümete yakın bir sosyal medya fenomeni hükümete yakın gazetelerin gerçek tirajlarını yayınladı.

Gerçek tirajların yayınlanan rakamların onda biri olduğunu ileri süren fenomen bu şekilde Basın İlan Kurumu’ndan alınan ilanlarla açıkça haksız kazanç elde edildiğini ileri sürdü. Yine aynı fenomenin birkaç saat sonra mesajlarını silmesi dikkat çekti. Zira fenomenin yayınladığı rapora göre, muhafazakar medyanın medya sitelerinde haftalık ortalama yayınladığı rakamlar ile gerçek tirajlar arasında tam on kat fark var. Öte yandan Türkiye'nin Dijital Görünümü:80 milyon nüfus, 46 milyon aktif internet kullanıcısı, 71 milyon mobil abone sayısı olarak kaydediliyor. Okuma oranının bu kadar düşük olduğu ülkelerde halkın kolay manipüle edildiği ve siyasiler tarafında kolayca yönlendirildiği değerlendiriliyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.