Demirtaş Washington'da yine devleti suçladı

Demirtaş Washington'da yine devleti suçladı
HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş akıllara zarar suçlamalarda bulundu. Washington’da konuşan Demirtaş’a yöneltilen TAK sorusuna her zaman yaptığını yaparak yine devleti suçlu ilan etti.

Washington’da yeni açılan Kurdish Policy Research Center’in düzenlediği toplantıya katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Ülkenin batısında şiddet ve terörizm Ankara'yı vurdu.”dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DEĞİL DEVLETE SUÇ ATTI

"Ülkenin batısında şiddet ve terörizm Ankara'yı vurdu. TAK denen örgütlenme, şehir terörizmine başvuruyor. Burada Türk - Kürt çatışmasına gitme riski var mı, nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki soruya Demirtaş, "Bu konuda çok dikkatli konuşmaya çalışıyorum. Bu tür tespit ve değerlendirmeler yapılırken hassas davranılmalı. Ankara'da yaşanan katliam, İstanbul'da yaşanan patlama, zaten uzun yıllardır var olan kamplaşmayı, tansiyonu yükseltti. Sokağa çıkmanın yasak olduğu yerlerde yaşanan katliamlar iki toplum arasındaki mevcut kutuplaşmayı inadına gerilimli hale getirdi. Hepimizi kaygılandıracak kadar tansiyon artmış durumda. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum