Oğan'dan Bahçeli'ye hodri meydan

Oğan'dan Bahçeli'ye hodri meydan
Genel başkanlık seçimi için kurultaya gidilecek olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde sular durulmuyor. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye meydan okudu.

Oğan “Genel Başkanımız, ‘Kurultay olacaksa hodri meydan kurultayı ben topluyorum isteyen herkes katılsın' desin. Biz Genel Başkanımızdan bunu bekliyoruz. Çağırsın bizleri kurultayımızı beraber yapalım istiyoruz. Mahkeme kapılarında MHP kurultay davası görülsün istemiyoruz” dedi.

“Ülkücüler kurultay istiyor”


Konuşmasına Gemerek ve Tosya mahkemelerinin MHP kongre sürecini durdurduğunu hatırlatarak başlayan Oğan, "MHP Genel Merkezi hukuku katleden iki karar aldı. Siyasi partilerin genel merkezi Gemerek veya Çemişgezek'te değildir, Ankara'dadır. Ancak ve ancak Ankara'daki mahkemeler yetkilidir. Biz uçağa giderken partimizin genel merkezini nereye götürüyorsun, Ankara'nın verdiği yargı kararını ancak ve ancak asıl mahkeme bakabilir. Asıl mahkeme bakmış ve yürütmeyi durduracak bir durum söz konusu değil demiş ve kararını vermiştir. Yargıtay'ın kararını beklerken alınan iki mahkeme kararıyla ertelemeye çalışıyorlar. Bu ülkücü yürüyüşünü durduramayacak karardır. Ülkücüler kurultay istiyor ve ülkücüler kurultayını yapacaktır" dedi.

"Tarihi yanılgı içindeler"


Oğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Genel Başkan Yardımcısı, ülkücüler, 548 delege baskı altında o imzayı vermiştir diyor, zorla imzalattırmışlar diyor. Hangi ülkücü zorla imza atar. Siz ülkücüyü tanımıyor musunuz? Siz ülkücülerin her gelen tarafından baskılanacağını, kandırılacağını mı sanıyorsunuz. Ülkücüler hür iradeleri ile bu imzaları vermişlerdir. Ve imzalarının arkasındalardır. Bizi Gemerek mahkeme kararları ile durdurabileceklerini zannediyorlarsa tarihi bir yanılgı içindeler. Ülkücü hareket, şaha kalkmak, iktidar olmak, sonuncu parti değil, iktidara gelip bu milletin gönlünde de taht kurmak istiyor."

"Kurultaydan genel merkez korkmasın"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim dönemindeki çalışmalarını eleştiren Oğan, "80 vekilimiz 5 ayda eridi 40'a düştü. İki şehirde miting yaptı, üç televizyon programına katıldı. 2 milyonun üzerinde oyumuz eriyip gitti.
Türk siyasal tarihinde bir ilktir. Yeterli imza topladığı halde, çağrı heyetleri olduğu halde, mahkeme kararları olduğu halde kurultaya gitmeyiz dediler. Birinci aşamada tüzüğü tadilattan geçireceğiz ve ardından yeni genel başkan seçilecektir. Sinan Oğan bu seçimde iddialıdır. 2016 senesi bitmeden bu kutlu yürüyüş neticeye varacaktır.
MHP'nin önü açıldığı takdirde Türkiye'nin önü açılacaktır. MHP kurultayını gerçekleştirdiği takdirde Türkiye kazanacaktır. Bu kurultaydan genel merkez korkmasın, AKP'liler, HDP'liler, CHP'liler korksun, bölücüler korksun. İmza veren vermeyen tüm delegeler, ülkücüler bizim kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir çete, yapı MHP'ye sızamaz"


Bahçeli'yi eleştirmeye devam eden Oğan, "Gemerek'lere kadar karar alınmasındaki gerçek, koltuklarını kaybetme korkusudur. Bu sadece ve sadece ülkücüler arasında bir bayrak yarışıdır. Bayrağı devretme zamanı gelmiştir. Zannetmeyin ki sizin dışındaki siz ülkücüsünüz, zannetmeyin ki paralel yapı ile çetelerle sizden başka kimse mücadele edemez. MHP ancak ve ancak ülkücülerindir. Onun dışında hiçbir yapı, çete, MHP'yi ele geçiremez. Bizler var oldukça hiçbir çetenin MHP'nin içine sızmasına müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.

"Çağırsın bizi kurultayı beraber yapalım"


Genel Merkez'in yeniden gönül merkezi haline geleceğini kaydeden Oğan, "Erciyes Kurultayı'nda ülkücüler yeniden buluşacaktır. Büyük Turan Buluşması'nı da gerçekleştireceğiz. 19 senedir Büyük Turan Buluşması'nı sağlayamadınız. Mevcut kurultayları kapattınız. Ahde vefayı unuttunuz. Bu davanın çile çekmişlerini unuttunuz. Bu davanın gazilerini Meclis'e taşımadınız.
MHP'yi dördüncü parti değil, şunu seçin bunu seçin gibi anlayışı size dayatmak için değil, Antalyalı ülkücülerin ön seçimden çıkmış kardeşlerimizin Meclis'e taşınması için geliyoruz. Kontenjan devri kapanacaktır. Kendi bağrından içinden çıkardığı insanları Meclis'e taşıyacaktır. Ön seçim gelecektir. Bizde hodri meydan diyeceğiz. Ön seçim burada, tüm isteyenler gelsin katılsın diyeceğiz. Genel Başkanımız kurultay olacaksa hodri meydan, kurultayı ben topluyorum, isteyen herkes katılsın desin. Biz Genel Başkanımızdan bunu bekliyoruz. Çağırsın bizleri kurultayımızı beraber yapalım istiyoruz. Mahkeme kapılarında MHP kurultay davası görülsün istemiyoruz" dedi.

“Dünyaya yön veren MHP için yola çıktık”


MHP'nin yeniden dirilişe geçeceğini kaydeden Oğan, "81 vilayeti karış karış gezen, bütün ilçe ve beldelere bir defa uğrayan, kapalı teşkilat bırakmayan büyük turanın illerini adım adım gezen bir başkan için yola çıktık. Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da yeterince çalışmıyor. İktidara geldiğimizde Türk dünyasından sorumlu bir bakanlık kuracağız. Genel başkan yardımcımızda olacak. Dünyaya yön veren MHP için yola çıktık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.