Erdoğan, şehidin ailesine ev yaptıracak

Erdoğan, şehidin ailesine ev yaptıracak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul’un ailesinin ev ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Nusaybin’de şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul’un ailesinin ev ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Cevdet Coşkun’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Canikli, daha sonra açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul’un ailesinin ev ihtiyacının olduğunu öğrendiklerini ifade eden Canikli, Şehit Kul’un toprağa verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aradığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan, şehit Kul’un ailesinin bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Biz de gerekli görüşmeleri yaptık ve ev ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bunun üzerine hemen girişimlerde bulunduk. Evin yapılacağı yerde bir miras sorunu çıktı. Eğer halledilemezse bir ev alınacak. Cumhurbaşkanımız yeni ev yapılması veya alınması ve evin bütün masraflarının kendisi tarafından karşılanacağı yolunda talimat verdi. Çalışmaları bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

Nurettin Canikli, Şehit Süleyman Kul’un yayla yoluna yapılmasını istediği çeşmenin yapımını da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in üstlendiğini sözlerine ekledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Giresunlu Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin fotoğrafını taşıyan ve cenazesinde gözyaşı döken Uzman Çavuş Süleyman Kul da geçtiğimiz günlerde aynı yerde şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.