Davutoğlu'ndan '1 Mayıs' açıklaması

Davutoğlu'ndan '1 Mayıs' açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'yla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayısİşçi ve Emekçiler Bayramı'yla ilgiliaçıklama yaparak, "Bütün emekçilerimize buradan seslenmek istiyorum, bütün sendikalarımıza siyasi görüşleri ne olursa olsun; sizin emeğiniz kutsaldır, sizin emeğinize en büyük saygıyı biz göstereceğiz.

1 Mayıs'ın bu sene barışçıl bir ortamda geçmesi temel dileğimizdir" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, ayrıca ülkenin geleceğini karartmak için hain odakların her zaman çaba göstereceğini belirterek, "Kilis'te olduğu gibi dışarıdan saldıranlar olacak, Bursa'da olduğu gibi içeriden canlı bomba saldırıları yaparak halkımızın moralini bozmak, ülkemizin geleceğini karartmak isteyenler olacak.

Her türlü tedbir alınacak, her türlü çalışma yapılacak ve bu ülkenin her bir köşesi mutlak emniyetin ve tam özgürlüğün sağlandığı topraklar olacak" dedi.

"SİZİN EMEĞİNİZE EN BÜYÜK SAYGIYI BİZ GÖSTERECEĞİZ"

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Davutoğlu, 1 Mayıs'ın gergin bir atmosferde geçmemesi için sendikaların talep ettiği yerlerde kutlanmasına karar verildiğini belirterek, "Yarın yine özel bir gün, 1 Mayıs Emek Bayramı. İşçilerimiz, emekçilerimiz, helal rızk için gece-gündüz ter döken kardeşlerimiz yarın emeklerinin bayramını kutlayacak. Hatırlayacaksınız Emek Bayramını biz bayram haline getirmiş ve 1 Mayıs'ı bir ihtilaf, bir gerginlik, bir tansiyon günü olmaktan bir emek şenliği gününe çevirmeye gayret etmiştik. Bu sene 1 Mayıs'ta daha da özel bir durum var.

Geçtiğimiz Çarşamba günü sendika temsilcileriyle bir yemekte biraraya geldik. Ve yapılan çok güzel görüşmeler sonrasında 1 Mayıs'la ilgili çok güzel bir uzlaşı örneğine şahit olduk. Sendikalarımızla görüşmeler yapıldı ve 1 Mayıs'ın gergin bir atmosferde geçmemesi için tespit edilen ve sendikalarımızın talep ettiği yerlerde 1 Mayıs'ın kutlanmasına karar verildi. Bütün emekçilerimize buradan seslenmek istiyorum, bütün sendikalarımıza siyasi görüşleri ne olursa olsun; sizin emeğiniz kutsaldır, sizin emeğinize en büyük saygıyı biz göstereceğiz.

Kutlu Doğum Haftasının içinde 1 Mayıs'ı idrak etmek sebebiyle söylüyorum; Hazreti Peygamberin söylediği gibi insanın emeğinden daha hayırlısı yoktur. Biliniz ki sizin emeğinizle bu millet, bu ülke yükselecek. Biliniz ki sizin emeğinizin hakkını vermek için her türlü tedbiri alacağız. Biliniz ki o alın terinizi gelip bizzat silerek o alnınızdan öpmek isterim. 1 Mayıs Emek Bayramınız kutlu olsun. 1 Mayıs'ın bu sene barışçıl bir ortamda geçmesi temel dileğimizdir. Bu konuda güzel bir uzlaşı örneği sergileyen bütün sendikalarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum" dedi

"ÜLKENİN HER BİR KÖŞESİ MUTLAK EMNİYETİN VE TAM ÖZGÜRLÜĞÜN SAĞLANDIĞI TOPRAKLAR OLACAK"

Bursa'da gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına ve Kilis'te yaşananlara da değinen Başbakan Davutoğlu, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Değerli vatandaşlarım; dünya zor bir süreçten geçiyor, çevremizde ateş çemberi var. Ama emin olunuz Ankara'da bu ülkeyi düşünen, bu ülkenin geleceğiyle yatıp kalkan, her şeyini bu ülke için feda etmeye hazır devlet kadroları var. Devletinize güveniniz, devlet ve millet el ele verdiğinde, devlet ile millet kaynaştığında bir ülkenin en büyük enerjisi ortaya çıkar.

Ülkemizin geleceğinden emin olunuz, ekonomimizin yükselişinden emin oluruz. Tabii hain odaklar her zaman bu ülkenin geleceğini karartmak için çaba gösterecekler, Kilis'te olduğu gibi dışarıdan saldıranlar olacak, Bursa'da olduğu gibi içeriden canlı bomba saldırıları yaparak halkımızın moralini bozmak, ülkemizin geleceğini karartmak isteyenler olacak. Onlara karşı en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimizdir.

Şundan emin olunuz: Gerek sınırlarımızın korunması, gerek vatandaşlarımızın huzur ve istikrarının her şehrimizde mutlak anlamda teminat altına alınması için gece-gündüz çalışıyoruz.

Her türlü tedbir alınacak, her türlü çalışma yapılacak ve bu ülkenin her bir köşesi mutlak emniyetin ve tam özgürlüğün sağlandığı topraklar olacak. Değerli vatandaşlarım; inşallah Mayıs ayında tekrar biraraya geleceğiz. Mayıs ayımızın Nisan ayımızdan daha da verimli geçmesi temennisinde bulunuyorum. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum, hayırlı akşamlar diliyorum"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.