Yusuf Kaplan: İslami kesim laikliği nasıl savunur?

Yusuf Kaplan: İslami kesim laikliği nasıl savunur?
İslami kesimin önde gelen yazarlarından Yusuf Kaplan, AK Parti çevrelerinin laikliği savunulur hale gelmesini eleştirerek "Olmaz arkadaş! Ben buna isyan ederim" diye yazdı.

Hükümet'e yönelik yapıcı eleştirileriyle dikkat çeken Yusuf Kaplan Yeni Şafak'taki "Laiklik ‘tasma’sı, bizi durdurmak için boynumuza geçirildi!" başlıklı yazısında, insanlığa barış yurdu armağan edecek modelin bizde olduğunu ancak bizim, boynumuza geçirilen tasmayı çıkarıp atmak yerine, bu tasmaya güzellemeler dizdiğimizi belirterek "Üstelik de, laikliğin «tartışılmaz evrensel özgürlük modeli olduğunu» (!) bu ülkenin İslâmî kesimleri savunur hâle geldiler! Olmaz arkadaş! Ben buna isyan ederim" yorumunda bulundu.

Batılı -örneğin Luc Ferry gibi, üstelik de Fransız!- ateist düşünürlerin bile “sahte din, sahte put” olarak gördüğü, çatır çatır tartıştığı laikliği, bizim, “yegâne evrensel özgürlük modeli” olarak görmemizin, zihnimizin çağdaş hurafeler çöplüğüne dönüştüğünü ve prangalı olduğunu gözler önüne sermekten başka bir işe yaramadığını kaydeden Yusuf Kaplan, şöyle devam etti:

"Dünya, bizden Osmanlı modelini dünyaya taze bir solukla sunmamızı bekliyor. Ama biz, bu ülkede Osmanlı'nın, dolayısıyla İslâm'ın önünü tıkamak için boynumuza takılan tasma'nın faziletlerine güzellemeler diziyoruz hâlâ! Bu, nasıl bir travmadır, nasıl ürpertici bir savrulmadır böyle!

LAİKLİK TASMASI, BİZİ DURDURMAK İÇİN BOYNUMUZA GEÇİRİLDİ!

Dahası, Batılı laik ülkelerin anayasaları İncil'e vurgu yapar. Bu Müslüman ülkenin anayasası, neden İslâm'ı dışlar, laikliği kutsar?

Niçin peki?

Laiklik, boynumuza geçirilmiş, aklımızla, zekâmızla alay edilircesine değiştirilmesi bile teklif edilemeyen bir tasmaolduğu için elbette!

Şunu zihninize iyi kazıyacaksınız: Batılılar, laiklik adına özgürlük anıtları dikmediler hiç bir yere! Aksine bütün dünyayı köleleştirdiler: Medeniyetleri tarihten sildiler!

Laikliği, özgürlük sanan salaklar ve asalaklar var bu ülkede! Batılılar, dünyanın neresine özgürlük götürdüler, neresine?

Özetle: Bu ülkede bütün cinayetler laikçilik adına işlenmedi mi? Binlerce İskilipli Atıf, laikçilik adına asılmadı mı? Bütün darbeler laikçilik adına yapılmadı mı?

Laiklik, bu toplumun yeniden tarihî bir yürüyüşe soyunma çabasını durdurmak için boynumuza takılan bir tasmadır! Özgürlükse, ayartıcı maskesi sadece!"

Yusuf Kaplan daha önce de TRT Diyanet TV'de katıldığı bir tv programında, Hükümet'in özellikle dış politikasını eleştirerek "Batırdılar memleketi" ifadesini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum