Demirtaş dokunulmazlık rekorunu kırdı

Demirtaş dokunulmazlık rekorunu kırdı
Meclis Anayasa Komisyonu'na gönderilen 619 dokunulmazlık dosyasının 75'inin Selahattin Demirtaş'a ait olduğu belirtildi.

Mecliste dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin bulunduğu TBMM Başkanlığı'na yeni dosyalar gelmeye devam ediyor.Gelen dosyalar arasında HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, HDP Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer ve Sibel Yiğitalp, HDP Siirt Milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Besime Konca, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın da dosyası bulunuyor.

Gelen 19 dosyayla birlikte Meclisteki dokunulmazlık dosyalarının sayısı 619'a ulaştı. Bunların 46'sı AK Parti'li, 185'i CHP'li, 366'sı HDP'li, 18'i MHP'li milletvekillerine, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. Nazlıaka'nın bir dosyası, CHP milletvekilleri ile düzenlendi.

EN FAZLA DOSYA DEMİRTAŞ'IN

Hakkında dosya düzenlenen milletvekillerinin sayısı da 136'ya yükseldi. Bunların 27'i AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 7si MHP, 1'i ise bağımsız milletvekili Nazlıaka'ya ait bulunuyor.Bir tezkerede birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı 44 oldu.En fazla dokunulmazlık dosyası olan milletvekili ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş. Demirtaş'ın dosya sayısı 75'e çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.