Bakan Ala Bursa'daki canlı bombayı açıkladı

Bakan Ala Bursa'daki canlı bombayı açıkladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki canlı bomba saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala, TBMM'de Bursa saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Ala, saldırgan ile ilgili olarak, "Bursa'daki terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği ile ilgili ve örgüt bağlantısıyla ilgili çalışmalar sonuçlandı. Kişi Eser Çali, 1992 doğumlu, Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı. PKK bölücü terör örgütüne üye. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirdiği andan itibaren titiz bir çalışma yürütüldü. Örgüt bağlantısının daha önce tespit edildiği dile getirilmişti. Kişinin iki ayrı sahte kimlik kullandığı bilgisi de mevcuttu. Titiz bir çalışmayla sonuçlandırıldı ve Adli Tıp sonucu da elde edildi. Saldırıyla ilgili 6 kişi tutuklandı" dedi.

Gaziantep saldırısına ilişkin olarak da Ala, "Soruşturmalar devam ediyor. 50'ye yakın gözaltı var. Gözaltı sayısı artabilir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlikleri, örgütleri ile ilgili çalışma önemli bir yere gelmiştir" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs'ı 180 bin kişinin kutladığını hatırlatan Ala, "Sendikalara, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin beklediği şekilde kutlamalar olmuştur. Bazı bölgelerde, sokaklarda can sıkıcı korsan gösteriler yapılmıştır, gözaltılar olmuştur ve tutuklamalar olmuştur. Genel itibariyle Türkiye'de 140 etkinlik yapıldı, 200 bine yakın güvenlik gücü görevlendirmiştik" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.