Akın İpek’in evinin önündeki duvara yıkım engeli

Akın İpek’in evinin önündeki duvara yıkım engeli
Akın İpek’in annesi Melek İpek’in Gölbaşı İncek’te bulunan evinin önündeki duvarın yolu gasp ettiği gerekçesi ile yıkılması kararı gerçekleşmedi.

Ankara ili Gölbaşı İncek Mahallesi 111 bin 177 ada 11 numaralı ve 111 bin 178 ada 5 numaralı parseller hakkında yolun gasp edilmesinin tespit edilmesinin ardından harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, encümen kararı alarak, konuyu İpek Ailesi’ne tebligatla bildirdi. Gölbaşı Belediyesi, Karadal Sokak’ı çıkmaz sokak haline getiren ve kendi şahsi yollarına dönüştürdüğü gerekçesiyle İpek Ailesi’ne gönderdiği tebligatta yolu kesen bahçe duvarlarının yıkılmasını ve yolun eski haline getirilmesini istedi. Şubat ayında gönderilen tebligatta verilen 60 günlük sürenin dolması üzerine Gölbaşı Belediyesi ekipleri İncek’te bulunan malikaneye gelerek duvarı yıkmak için çalışma başlattı.

YIKIM İÇİN GELDİLER

Sabah saatlerinde Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kaçak Yapı Kontrol Ekibi ve Gölbaşı Zabıta ekipleri Melek İpek’in Ankara İncek’teki evine geldi. Olması muhtemel olayların yaşanmaması için Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yıkım sırasında olay yerinde hazır bulundu. Burada Melek İpek ile kısa bir süre konuşma yapan belediye ekipleri evin önündeki yolda ölçüm yaptı. Bu sırada İpek Holding’in avukatı yıkım ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının olduğunu belirterek yıkıma itiraz etti. Yürütmeyi durma kararından haberdar olmayan Belediye yetkilileri kararın doğru olup olmadığını teyit ettirdi.

YIKIMA KAYYUM ENGELİ

Gölbaşı Belediyesi yetkilileri kararın doğruluğunu teyit ettikten sonra tutanak tuttu. Belediye encümen kararına istinaden yıkım işlemi için hazır bulunan Gölbaşı Belediyesi yetkilileri 12. İdare Mahkemesince 24.03.2016 tarih ve 2016/1436 Esas sayılı yürütmenin durulması kararına istinaden yıkımı gerçekleştiremedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.