Teröristler akraba çıktı!

Teröristler akraba çıktı!
Ankara’daki gar saldırısı ile İstanbul Beyoğlu’ndaki saldırının talimatını veren Yunus Durmaz’la bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde iki polisin şehit olduğu, 18’i polis 23 kişinin de yaralandığı bombalı araç saldırısını düzenleyen İsmail Güneş’in (32), Ankara’daki gar saldırısı ile İstanbul Beyoğlu’ndaki saldırının talimatını veren IŞİD’in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz’la bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Durmaz’ın bir süre önce Suriye’de öldürüldüğü değerlendirilen IŞİD’in sözde Gaziantep emiri Ahmet Güneş’in ardından bu göreve getirildiği, 103 kişinin öldüğü gar saldırı ile Taksim saldırısını organize ettiği anlaşıldı. Durmaz’a bağlı olan Ahmet Güneş’in amcaoğlu İsmail Güneş ise önceki gün Gaziantep emniyetine saldırdı. Gar ve Taksim saldırılarını organize ettiği için aranan Yunus Durmaz’ın IŞİD yanlısı Gaziantep merkezli Nusret Yılmaz grubu içinde faaliyet yürüttüğü de belirlendi. 

Olay yerinde bulunan parçalanmış ceset parçalarındaki parmak izinden belirlenen Güneş’in, bir trikotajcıda çalıştığı, annesinin 2 yıl önce ölünce babasının ikinci kez evlendiği ve bunun üzerine psikolojisinin bozularak 7-8 ay önce evi terk ettiği öğrenildi. Güneş’in, Ankara Tren Garı ve İstanbul Beyoğlu saldırılarının talimatını veren IŞİD’in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz’la da bağlantılı olduğu değerlendiriliyor. 

Gar dosyası

Ankara Tren Garı önündeki katliam dosyasında da yer alan 12 Kasım 2015 tarihli yazıya göre, Gaziantep İstihbarat Şube Müdürlüğü, 15 Temmuz 2015’te emniyeti bilgilendirdi. Yazıda. IŞİD bünyesinde Gaziantep sözde il emiri olarak görev yapan Ahmet Güneş’in Suriye’de hayatını kaybetmesi üzerine yerine Yunus Durmaz’ın görevlendirildiği kaydedildi. İstihbarat Daire Başkanlığı da IŞİD Gaziantep merkezli Nusret Yılmaz grubu içinde faaliyet yürüten Yunus Durmaz’ın, 2015’te zaman zaman Suriye’ye gidip geldiğini 30 Ağustos 2015 tarihli yazı ile Ankara ve 21 il ile paylaştı.

Amca çocukları

Nusret Yılmaz grubu içinde faaliyet yürüten Yunus Durmaz, hem 10 Ekim 2015’teki 103 kişinin öldüğü gar saldırısının hem de İstiklal Caddesi’nde 19 Mart 2016’da üçü İsrail biri İran uyruklu dört kişinin öldüğü, 39 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırılarının faili olarak aranıyor. Durmaz’a bağlı faaliyette bulunan ve amca oğulları olan Ahmet ve Talha Güneş de gar saldısıyla ilgili dosyanın firari şüphelileri. İsmail Güneş’in de Ahmet ve Talha Güneş’le akraba olduğu ortaya çıktı. Ahmet ve Talha Güneş gibi amc oğlu olan İsmail Güneş hakkında ise gar saldırısıyla ilgili dosyaya göre herhangi bir yakalama kararı bulunmuyordu. Ahmet ve Talha Güneş’le amca oğlu olan İsmail Güneş’in Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıyı düzenlemesi, IŞİD’in açığa düşmeyen kişileri kullanmaya başladığı yorumuna neden oldu.

Millliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.