HDP'li kadın vekiller Meclis'te terör propagandası yaptı

HDP'li kadın vekiller Meclis'te terör propagandası yaptı
Son günlerde sert tartışmaların ve kavgaların yaşandığı mecliste HDP'li kadın vekiller terör propagandası yaparak kavga çıkarmaya çalıştı.

Teör örgütlerine sırtlarını dayadıklarını sürekli ifade eden HDP'liler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terör propagandası yaptı. Terör ağzıyla konuşan HDP'li kadın vekiller her zamanki gibi terör propagandası yapmak isteyince AK Partili kadın vekillerin sert tutumlarıyla karşılaştılar. 

İşte o diyaloglar:

Kürsüye çıkan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü bölgelerdeki sokağa çıkma yasağı uygulamalarının 2 milyon insanı “cezalandırdığını” öne sürerek, “Orantısız ve aşırı dozdaki şiddetinizin adı tam anlamıyla etnik tasfiyedir, soykırım girişimidir” deyince, ortam elektriklendi.

İlknur İnceöz (AK Parti Aksaray Milletvekili): Söz talep ediyorum. (Özkan) Grubumuzu ve politikalarımızı ilzam ve itham edici konuşmalarda bulunmuştur.

Çağlar Demirel (HDP Diyarbakır Milletvekili): Gruba değil, hükümete söyledi.

Gökçen Özdoğan Enç (AK Parti Antalya Milletvekili): Elini aşağı indireceksin! Dinleyeceksin! Dinleyeceksin! Öğreteceğiz size dinlemeyi! Şehit cenazelerini anlat şehit! Polisleri anlat, askerleri anlat.

Demirel: Miray bebeği katleden, Taybet Ana’yı bir hafta boyunca yol ortasında bırakan, cenazesinin alınmasına bile izin vermeyen kimdir?

Enç: Kandil böyle mi ifade etti size? Sizin iradeniz yok iradeniz.

Demirel: Bunların adı soykırımdır, katliamdır, Kürtlere uygulanan bir darbedir.

Enç: İradeniz yok sizin iradeniz.

Demirel: Sadece Kürt illerinde değil, her gün her yerde bombalar patlatılıyor.

Enç: Kürt ili yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kürt ili yok.

Demirel: Sizin IŞİD’le ilişkilerinize ne diyeceksiniz? İstanbul’da, Ankara’da, Diyarbakır’da, Suruç’ta patlayan bombalara ilişkin ne diyeceksiniz? Bu ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. Başta bunun hesabını vereceksiniz. Bütün halka, Türkiye halklarına bunun hesabını vereceksiniz.

Enç: Ne yapacaksın? Gelip bizi de mi vuracaksın?

Demirel: Biz bu yaşananların bire bir tanığıyız. Gerçekleri tüm Türkiye kamuoyuna söylemeye devam edeceğiz.

Enç: Gel Antalya’da anlat bunları, gel!

Haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum