Leicester City'den endüstriyel futbola asrın golü

Leicester City'den endüstriyel futbola asrın golü
Tottenham'ın Chelsea ile 2-2 berabere kalmasının ardında Premier Lig'de 2015-16 sezonunun bitimine iki hafta kala Leicester City, şampiyonluk ipini göğüsledi.

Premier Lig'de Tottenham'ın deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kalmasının ardından Leicester City, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Geçtiğimiz sezon küme düşmekten son anda kurtulan ve bu sezon gösterdiği muhteşem performansla şampiyonluk ipini göğüsleyen Leicester City, tarihinde bir ilki başardı.

132 yıllık tarihinde daha önce şampiyonluk yaşamayan Tilkiler, 2015-16 sezonunda bu başarıyı ilk kez tatmış oldu.

Şampiyonluktan ne kadar kazanacak?

Önümüzdeki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak "Tilkiler", yaklaşık 300 milyon poundun sahibi olacak.

İki katına çıkması beklenen reklam gelirleri, Şampiyonlar Ligi katılım payı ve ekstraların da gelmesiyle bu miktarın daha da artması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi'nde hangi torbada olacak?

Şampiyonlar Ligi'nde grup torbaları dağılımı daha önce kulüplerin Avrupa kupalarında topladığı puanlara bakılarak yapılıyordu. Ancak UEFA tarafından yeni sezon yapılan statü değişikliğiyle ilk torbada yer alacak sekiz takımdan yedisini, UEFA'da en fazla puana sahip olan yedi ülkenin şampiyonları oluşturacak. Leicester City de bu kontenjandan yararlanarak grup kuralarına ilk torbadan katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.