Valilik eylemcilere içkiyi yasakladı

Valilik eylemcilere içkiyi yasakladı
Paris Valiliği Fransa'da çalışma yasasını protesto eden eylemcilere karşı tedbirleri artırdı.

31 Mart'tan bu yana Paris Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri "Gece Ayakta" eylemlerinde polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

Paris Valiliği, protestoculara yönelik sıkı tedbirler aldı. Valilik bir dizi yasaklar listesi yayınladı:

"Müzik dinlemek yasak,

içki içmek yasak,

araç park etmek yasak,

işgal eylemleriye kamp kurmak yasak"

Fransa genelinde 7 sendika bu gösterilere destek veriyor. Bu yüzden bugüne kadar Paris, Marsilya, Nantes şehirlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Yetkililere göre 170,000 Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT'ye göre 500.000 kişi eylemlere katıldı.

"KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINACAK"

Fransa'da işsizliği düşürme amacıyla hazırlanan çalışma yasası tasarısı, sendikalar tarafından "kazanılmış hakların elden alınması" olarak yorumlanıyor.

Tasarıya göre günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma limiti düşürülecek, fazla mesailerde 5 kata kadar daha az ödeme yapılacak. Yasa tasarısı, şirket ve işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi verirken 18 yaşından küçük, çıraklık eğitimi alanların günlük 10 saate kadar çalışabilmesini öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.