Vergi suçu işleyenlere caydırıcı yaptırımlar

Vergi suçu işleyenlere caydırıcı yaptırımlar
Vergi suçu işleyenler yandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi suçu işleyenlere yönelik cezaların arttırılacağına ve caydırıcı yaptırımların olacağına dair açıklamalarda bulundu.


Yeni bir Vergi Usul Kanunu hazırlığı içinde olduklarını belirten Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Bu kanun içinde gerekiyorsa yaptırımların daha da caydırıcı olması noktasında düzenlemeler yapalım ama bu arada yatırım ortamında belirsizliğe neden olacak bu tür düzenlemeleri sistemden çıkaralım istiyoruz. Normalde mevcut kanuni düzenlemeye göre kişi, bu fiilleri işlerse ve bu mahkeme kararıyla kesinleşirse, o mükellef diğer bakanlıkların verdiği her türlü teşvikten artık yararlanamaz hale geliyor. Düşünün 10 bin liralık fatura nedeniyle size bir yaptırım gelmiş. Öbür taraftan KOSGEB’ten, Kalkınma Bankası’ndan kullanacağınız, yararlanacağınız bütün teşviklerden bir anda mahrum kalıyorsunuz. Bugün yatırımcılarımız bu konuda bize, bu belirsizliği ifade ettiklerinde, biz de bu konuya açıkça hak veriyoruz. Dolayısıyla burada eğer söz konusu fiillerin işlenmesi karşısında uygulanacak cezaları artıracaksak onu Vergi Usul Kanunu içindeki cezaları artırmak suretiyle yapalım diyoruz. Bunun yerine gidip başka kanunlardan kaynaklanan birtakım imkanları vatandaşın elinden almayalım.” 
 
BES’e yeni destek yolda 
 
Naci Ağbal, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) veya hayat sigortalarında belirli bir süre sistemde kaldıktan sonra toplu ödeme almak yerine aylık maaş sistemine dönenlere vergisel teşvik getireceklerini belirtti. Ağbal, “BES’te sistemde kalmak için öngörülen sürelere yaklaşılmış durumda. Burada kişilerin sistemde biriken paralarını topluca almak yerine sistemde kalmaya devam ederek aylık ödemeler şeklinde bir sisteme geçmeleri halinde mevcut vergileme sisteminde de onların lehine iyileştirme düzenlemeleri yapıyoruz” dedi.

 

VATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.