Nisan ayının zam şampiyonu açıklandı

Nisan ayının zam şampiyonu açıklandı
Nisan’da yıllık enflasyonun yüzde 6.57’ye inmesiyle birlikte gıda fiyatları ve alkolsüz içeceklerde düşüş yaşandı. Nisan'da aylık bazda en yüksek artış ise yüzde 12.60 ile giyim ve ayakkabı grubunda kaydedildi.

Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında ve yurt içi üretici fiyatlarında, Mayıs 2013'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan'da bir önceki aya göre 0.78 artış gösterirken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 6.57 oldu. TÜFE, böylece yüzde 6.51 artış gösterdiği Mayıs 2013'ten beri en düşük seviyeye düştü. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) de Mayıs 2013'ten bu yana en düşük seviyesini gördü. TÜFE'de yer alan ana harcama gruplarında, Nisan'da aylık bazda en yüksek artış yüzde 12.60 ile giyim ve ayakkabı grubunda kaydedildi.

Gıda tarihin en düşük seviyesinde


Nisan'da sadece gıda ve alkolsüz içecekler grubunda yüzde 1.48 düşüş yaşandı. Gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık enflasyon yüzde 1.38 ile tarihinin en düşük seviyesinde oldu. Tüketici fiyatları bazında Nisan'da en yüksek fiyat artışı yüzde 42.79 ile spor müsabakalarına giriş ücretinde görüldü. Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 53.93 ile sivri biberde oldu. Bunu yüzde 43.95 ile çarliston izledi.

TAKVİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.