HDP'lileri korku sardı

HDP'lileri korku sardı
Terör yandaşı HDP’li vekilleri dokunulmazlıkların kaldırılması korkusu sardı. Demirtaş ve Yüksekdağ imzasıyla Avrupa ülkeleri parlamentolarına mektuplar gönderildi.

Kamuoyu oluşturmaya yönelik adımlar atmaya hazırlanan parti kurmayları, diplomasi ayağında AB ülkelerinin büyükelçileri ile de görüşmeler yapacak. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş veFigen Yüksekdağ imzasıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasının oluşturacağı sonuçlara dikkat çekilerek Avrupa ülkelerinin parlamentolarına da mektup gönderildi.

HDP’lilerin korkusu 

Şiddetli tartışmalar ve kavgalar sonucu teklifin Anayasa Komisyonu'ndan geçmesi sonrasında ABD ziyaretinden dönen Demirtaş, Meclis'e gelerek yaşananlar hakkında bilgi aldı. Komisyonda görev yapan milletvekilleriyle bir araya gelen Demirtaş, HDP'nin izleyeceği yol ve yöntemler hakkında milletvekillerinin görüşüne başvurdu. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde izlenecek ve yöntemler yarın yapılacak MYK toplantısında kapsamlı tartışılıp önemli kararlar alınması bekleniyor.

HDP'nin siyaset dışında bırakılması amaçlanıyor

Dokunulmazlık önerisinin Genel Kurul'a gelmesinden önce HDP yurt dışında önemli temaslar yapmayı ve kamuoyu oluşturmayı gündemine aldı. Milliyet'te yer alan habere göre bu kapsamda Demirtaş ve Yüksekdağ imzasıyla Avrupa ülkeleri parlamentoları, başkanları ve önemli siyasi isimlere mektup gönderildi. Dış İlişkilerden sorumlu HDP Eş Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ise çok sayıda AB ülkeleri büyükelçisi ile görüşmeler yapacak. Bu kapsamda dün bazı AB ülke büyükelçileri ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde Anayasa Komisyonu'ndan geçen dokunulmazlık teklifi ile HDP'nin siyaset dışında bırakılmasının amaçlandığı, bunun iktidarın darbesi olduğu vurgulandı. Yurt dışında yapılması beklenen diplomatik ziyaretler ve sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturulmasına yönelik çalışmalar da yürütülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.