Bakanlardan vizesiz Avrupa açıklaması

Bakanlardan vizesiz Avrupa açıklaması
AB Komisyon’nun Türkiye için vize serbestisi konusundaki kararını Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu değerlendirerek bir açıklamada bulundu.

Dıişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır AB Komisyon’nun Türkiye için vize serbestisi konusudaki soruları cevapladı.

"MUCİZE DİYEBİLECEĞİMİZ ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Avrupa Birliği Volkan Bozkır, “Bu süreçte, çok fedekar çalışmalar yürütüldü ve ‘mucize’ diyebileceğimiz çalışma gerçekleştirildi. TBMM’ye çok büyük teşekkür borçluyuz. Sabaha kadar süren çalışmalarda 15 kadar yasa değiştirildi.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise şu açıklamaları yaptı:

“Bugün vatandaşlarımızın Schengen Bölgesi’ne vizesiz seyahatleri konusunda çok önemli bir noktada bulunmaktayız. 16 Aralık 2013 yılında, şu an Başbakanımız olan dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vize serbestisi anlaşmasını imzalamıştı ancak 17-25 Aralık darbe girişimleri münasebetiyle çok gündeme gelmemişti.”

“HEDEFİMİZ TAM ÜYELİK”

“Türk halkı, Schengen Bölgesi’ne vizesiz seyahati çoktan haketmişti. Elbette ki, hedefimiz tam üyelik. Avrupa Birliği’nden de aynı samimiyeti bekliyoruz. Biz birbirimize sadece kriz zamanlarında ihtiyaç duymamalı. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerine stratejik açıdan bakması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.