Uşak’ta huzur operasyonlarında 58 kişi tutuklandı

Uşak’ta huzur operasyonlarında 58 kişi tutuklandı
Uşak polisinin sürekli uygulaması olan “Huzur 64” nisan ayında da devam etti.

Nisan ayı içerisinde vatandaşların ve öğrencilerin huzurunun artması amacıyla, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Çocuk, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli başta olmak üzere diğer birimlerin de katkılarıyla, okullar bölgesi ve belirli noktalarda “Huzur 64/53-54” uygulaması gerçekleşti.

Yapılan uygulamada 10 bin 865 şahsın GBT sorgulaması sonucunda, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı verilen ve gözaltına alınan 114 şahıstan, 58’i tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Yine uygulama kapsamında; 2 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız av tüfeği ve 13 adet fişek, 2 adet kurusıkı gaz tabancası, 6 adet kesici ve delici alet ele geçirilirken, 1 kahvehaneye kumar oynamak, 1 şahsa ise fuhuş için yer ve imkan sağlamaktan adli işlem yapıldı.

Kabahatler Kanunu kapsamında ise; sarhoşluktan 50, rahatsız etmekten 16, emre aykırı davranıştan 2, kumar oynamaktan 4, kimlik bildirme kanununa muhalefetten 3, ruhsatsız faaliyette bulunmaktan 5, amaç dışı çalışan (kons) bulundurmaktan 3, saat 22:00’den sonra alkol satışı yapmaktan 1 şahsa idari işlem yapıldı.
Trafik güvenliğini sağlamak içinde 3 bin 752 araç kontrol edilirken; abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık vermekten 56, ehliyetsiz araç kullanmaktan 48, alkollü araç kullanmaktan 25, yüksek sesli müzik dinlemekten 12 olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edilen 829 sürücüye idari para cezası uygulandı ve 73 araç trafikten men edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.