İşte Nisan ayı açlık sınırı

İşte Nisan ayı açlık sınırı
Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.492,29TL, yoksulluk sınırı ise 4.132,19 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Nisan ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.492,29TL,yoksulluk sınırı ise 4.132,19 TL olarak tespit edildi.

Haberleşmede düşüş yaşandı


Nisan ayında Mart ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,19’luk bir düşüş olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Mart ayına göre yüzde 3,21 azalışla telefon yedek parçaları madde fiyatında değişim gözlemlendi.Ulaşım madde fiyatlarında ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,33’lük bir artış olduğu belirlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,93 azalışla LPG dolum ücreti, yüzde 8,86 azalışla araba kiralama ücreti madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.

Giyim ve sağlıkta yükseliş 


Nisan ayında Mart ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 5,62’lik bir artış gözlendi. Nisan ayında Mart ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,86’lık bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 3,09 artışla numaralı gözlük cam ve çerçevesi, yüzde 2,23 artışla kontakt lens ve yüzde 0,16 azalışla ameliyat ücreti olduğu görüldü.

Eğitim-kültür fiyatlarında artış

 
Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,98 artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Mart ayına göre değişimin yüzde 42,79 artışla spor müsabakalarına giriş ücreti, yüzde 14,78 artışla fotoğraf makinesi, yüzde 10,7 artışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında olduğu gözlendi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.