Ağrı Valisi HDP’ye yüklendi

Ağrı Valisi HDP’ye yüklendi
Ağrı Valisi Musa Işın konuşmasında, her fırsatta terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan HDP'li vekilleri yerden yere vurdu.

PKK’lı teröristin cenaze törenine katılan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir’in doğduğu ve büyüdüğü Yakınca köyünde 8 derslikli okulun temel atma töreninde konuşan Vali Musa Işın anne ve babaları terör örgütü konusunda uyararak şunları söyledi;

"Katil sizsiniz diyeceksiniz"

“Sizi ve çocuklarınızı yanlış yöne sevk edenlere fırsat vermeyin. Onlara itibar etmeyin. Çocuklarınızı ölüm makinesi haline getirenler, sonra çocuklar öldürüldüğünde, onların cenazelerini getirip ‘başın sağ olsun’ dediklerinde, siz de ‘bunun katili aynı zamanda sizsiniz’ diyeceksiniz. ‘Çünkü bu çocukları dağa götürenler sizlersiniz’ diyeceksiniz. ‘Siz buna sebep oldunuz’ diyeceksiniz. ‘Siz bizim huzurumuzu kaçırıyorsunuz’ diyeceksiniz. Buna fırsat vermeyeceksiniz. Hem Kürt çocuklarını kandırıp dağa götürecekler, onları ölüm makinesi haline getirecekler, hem de onlar öldürüldüğünde anne babalarına gelip ‘başın sağ olsun’ diyecekler. Bunun farkında olmamız lazım. Bizim çocuklarımızı öldürenler sonra bize başsağlığına geliyor. Biz bunları bileceğiz tanıyacağız.”

"Yüreğiniz yetiyorsa..."

HDP milletvekillerini sert bir dille eleştiren Vali Işın, “Hem ‘TC’ diyeceksiniz, hem onun milletvekili olacaksınız, hem maaş alacaksınız, hem terörist cenazesine katılacaksınız. Kürt çocuklarını götürecek dağda yem yapacaksınız. Ondan sonra cenazesine katılacaksınız. ‘TC’ dediğiniz devletten de maaş alacaksınız. Yüreğiniz yetiyorsa devletten maaş almayın. Madem TC’ye karşı çıkıyorsunuz. Niye maaş alıyorsun? Bu fakir fukara devletten maaş mı alıyor? Sen de alma. Ondan sonra Donkişot’luk yapacaksınız, kahramanlık yapacaksınız ortalıkta dolaşacaksınız. Yok öyle yağma. Dürüst olacaksınız dürüst. Fakir fukaranın ekmeğine, çocuğunun canına, malına göz dikmeyeceksin. Bizim isteğimiz budur” dedi.

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum