Pamuk: Ülkem için korkuyorum!

Pamuk: Ülkem için korkuyorum!
Orhan Pamuk, İtalyan bir gazeteyle yaptığı röportajda hükümete sert eleştirilerde bulundu.

 

Yazar Orhan Pamuk, Türkiye’deki 'İslam yanlısı' hükümetin daha fazla baskıcı olmaya ve otoriterleşmeye başladığını, ülkesi için korktuğunu dile getirdi. Pamuk, insan hakları ihlalleri bakımından Avrupalı ülkelerin, Türkiye’ye karşı daha sert bir pozisyon almaları gerektiğini belirtti.

Gazetenin Türkiye haberleri uzmanı muhabiri Marco Ansaldo’nun gerçekleştirdiği mülakat,“Pamuk: İstanbul’u kurtarın, korku içinde yaşıyoruz” başlığı ve “Güç, muhalifleri korkuttu ve laik düşünceye darbe indirdi” şeklinde verdi.

"BU SEFER POLİTİKADAN KONUŞACAĞIM"

İç sayfadan, “Türkiye’de bir korku iklimi var. Güç, muhalifleri ve gazetecileri korkutuyor. Avrupa sesini duyurmalı” başlığıyla görülen mülakatın sunumunda, Pamuk’un genelde “Röportaj veririm, ama sadece edebiyat konusunda konuşalım”diyen bir tip olduğu, ancak bu sefer politikadan konuşmadan edemediği aktarıldı.

"KENDİM İÇİN KORKMUYORUM"

Kendisinin hiçbir şeyden korkmadığını dile getiren Orhan Pamuk, “Kendim için korkmuyorum. Ülkem için korkuyorum. Arkadaşlarım, laik Türkler, eğitimli insanlar, Avrupa yanlıları için korkuyorum” diye konuştu.

Türkiye’de basın özgürlüğü için çok endişeli olduğunu belirten Orhan Pamuk, “Korku, hükümeti eleştiren gazetecilere dokunuyor, onlar tehdit ediliyor, işlerinden kovuluyor, gazeteleri kapatılıyor. İslam yanlısı hükümetimiz, son yıllarda liberal yüzünü kaybetmeye başladı. Her geçen gün daha fazla otoriter ve baskıcı oluyor” diye sözlerini sürdürdü.

"AVRUPALILAR DAHA SERT POZİSYON ALMALI"

Orhan Pamuk, “Avrupalı ülkeler ne yapmalı?” sorusuna ise, “Bu arada, insan hakları ihlalleri bakımından Türkiye’ye karşı daha sert bir pozisyon alabilirler” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum