Çiftçiye elektrikte indirim yapılacak

Çiftçiye elektrikte indirim yapılacak
Elektrikte kaçağı önlemek için çiftçiye destek modeline geçilecek.

 

 

Kaçak elektrik kullanmayan çiftçinin elektrik faturasına dönüm başına destek formülü masada yer alıyor. Buna göre dönüm başına dikilen ürünün sulamasında harcanan elektriğin bedelinin bir bölümünü devlet ödeyecek.

Abone olmayanların herhangi bir şekilde destekten faydalanması düşünülmüyor. Örneğin 100 dönüm tarlası olan bir çiftçinin pamuk ektiğinde ne kadar sulama için elektrik faturası ödeyeceği belirlenecek.

O elektriğin bir bölümüne gübrede olduğu gibi destek sağlanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmanın tüm Türkiye’yi kapsayacağı belirtiliyor.

NORMALDEN UCUZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre konuya ilişkin hazırlıklar başladı. Ancak henüz detaylar tam olarak netleşmedi. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik meskene göre dört kuruş daha ucuz. Bir kilowatt saat için meskende 41 kuruş ödeme yapılırken, tarımsal sulamada aynı rakam 37 kuruş.

Tarımsal sulamanın desteklenmesi çalışmasında dönüm başına verilecek miktarın ürün tipine göre olacağı belirtiliyor.

Üzerinde çalışılan sistemde abone olmayanların destekten yararlanamayacağına dikkat çeken Bakanlık kaynakları “Dönüm başına diktiği ürünün tipine göre devlet destek sağlar. Örneğin pamuk ekti ise sulamada kullanılacak motorun ne kadar elektrik tüketeceği belli. Elektrik faturasının bir bölümü karşılanacak” diye konuştu.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.