Metehan Demir Mayıs'ta kongre olacağını nasıl bildi?

Metehan Demir Mayıs'ta kongre olacağını nasıl bildi?
AK Parti'nin 22 Mayıs'ta olağanüstü kongre yapma kararı alması Hürriyet eski Temsilcisi Metehan Demir'in 2.5 ay önce kaleme aldığı yazıyı akıllara getirdi. Demir o yazısında Mayıs'ta kongre olacağını kaydetmişti.

AK Partili eski bakan Egemen Bağış'la telefonda "Bakara iyi makara" diye Kur'an ayetiyle alay ettiklerini gösteren bir ses kaydının internete sızmasının ardından Hürriyet'in Ankara Temsilciliği görevinden uzaklaştırdığı gazeteci Metehan Demir, Şubat ayı içinde AK Parti'nin Mayıs'ta kongre yapacağını, genel başkanın değişeceğini iddia etmişti.

Demir, Lojiblog.com sitesinde ki o yazısında AK Parti'yi kastederek "Mayıs'ta kongre yapacağını" ileri sürdü. Demir'e göre, bu kongrede AK Parti genel başkanı da değişecek" iddiasını ortaya atmıştı.

Metehan Demir şöyle yazmıştı:

"MAYIS’TA NE VAR?

Yaz ayları bu yılda siyaseten sürprizlerle dolu geçecek. Büyük bir parti bir takma isimle bir adamını göndererek, Mayıs’ta dev bir spor salonuna gizlice ön rezervasyon yaptırmış. CHP yeni kurultay yaptı. Peki geriye sizce kim kalıyor? Size ipucu; Tahmin ettiğiniz değil. Daha büyük sürpriz olan. Hiç ummadık isimler koltuğundan olabilir."

Metehan Demir'in yaklaşık 2.5 ay önce yazdığı bu bilginin bugün gerçek çıkması, bunu nasıl bildi sorusunu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışman kadrosu ve Egemen Bağış gibi pek çok bakanla arasının son derece iyi olduğu bilinen Metehan Demir'in, bu çevrelerin aktardığı bilgilerden hareketle böyle bir tahminde bulunmuş olabileceği konuşuluyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum