Destici'ye İsrail gözaltısıyla ilgili skandal Dışişleri iddiası

Destici'ye İsrail gözaltısıyla ilgili skandal Dışişleri iddiası
BBP lideri Destici ve arkadaşlarının Kudüs dönüşü İsrail askerlerince gözaltına alınmasıyla ilgili Türkiye gazetesinde öyle bir yazı yayınlandı ki "Bu satırlar bir siyoniste değil Türkiye'den bir yazara ait" dedirtti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve partili arkadaşlarının kutsal toprakları ziyaret, Miraç kandilini Filistinlilerle birlikte geçirmek ve bir takım görüşmeler için gittikleri Kudüs dönüşü Siyonist güvenlik güçlerince gözaltına alınıp sorgulanmaları sırasında Türk Dışişleri'nin İsrail'li yetkilileri arayıp "Eğer çok can yakıcı bir durum yoksa bu adamları serbest bırakın çünkü Türkiye’deki durumları belli. Tutuklarsanız onları kahraman yapmış olursunuz” dediği ileri sürüldü.

Bu skandal iddianın sahibi hem de Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur.

BU SATIRLAR BİR SİYONİSTE DEĞİL

TÜRKİYE'DEN BİR YAZARA AİT

Fuat Uğur "Türkiye Dışişleri olaya nasıl müdahale etti" başlıklı makalesinde, "Mustafa Destici’nin İsrail’deki gözaltısı bir şov mu?" diye sorup, tüyleri diken diken eden şu iddialarda bulundu:

"Haber dün sabah internet sitelerine şöyle düştü:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet İsrail'de gözaltına alındı. Yapılan işlemlerin ardından Destici serbest bırakıldı. Konu ile ilgili BBP Medya'nın Twitter hesabından atılan tweet’te “İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Mustafa Destici ile Yardımcısı İlker Kayaloğlu başta olmak üzere partililerin bir buçuk saat sorguya alındığı'' belirtildi. Destici ve arkadaşlarının verdiği bilgiye göre Mescid-i Aksa’da bir cenaze törenine ve bir de nikâh törenine katılacaklardı.

İsrail polisi Destici ve arkadaşlarını Ben Gurion Havalimanında gözaltına aldı. İki saat sorgulandılar. Üstelik onu sorgulayan İsrail İç İstihbarat Teşkilatı(ŞABAK) görevlileriydi ve sızan bilgilere göre Destici’nin tutuklanması an meselesiydi.

İşte o anda Dışişleri Bakanlığı “Neler oluyor?” diyerek devreye girdi.

İsrailli yetkililer ise Destici’nin ısrarla kontrol noktasından geçmek istemediğini ve olay çıkartmaya hevesli bir görüntü çizdiğini, üzerinden çıkan birtakım belgelerin de kendilerini şüphelendirdiğini belirterek gözaltına alındığını bildirdiler. Bu ne kadar doğruydu bilinmiyor ama İsrailli görevlilerinin verdiği bir bilgi daha vardı ki o da ilginçti.

İddiaya göre de ŞABAK, Destici’nin üç yıl önce Gazze’de buluştuğu ve terörist faaliyetlerde bulunduğundan şüphelenilen takipteki bir kişiyle Mescid-i Aksa’da yeniden buluşmasını mercek altına almış, bu doğrultuda sorular yöneltmişti kendisine.

Ama Dışişleri Bakanlığı bir feraset örneği gösterilerek İsrailli yetkililere “Eğer çok can yakıcı bir durum yoksa bu adamları serbest bırakın çünkü Türkiye’deki durumları belli. Tutuklarsanız onları kahraman yapmış olursunuz” dedi.

Dışişleri bu olayın Türkiye-İsrail yakınlaşmasına zarar vermemesi gerektiğini de düşünmüşler ve bunu İsrailli yetkililerle paylaşmışlardı.

Aslına bakılırsa ŞABAK’ın sorguladığı bir isim kolay kolay kurtulamazdı. Güvenilir kaynaklar, “Destici milletvekili de olmadığı için tutuklanabilirdi. Dışişleri Bakanlığınız devreye girmeseydi şu anda hapisteydi” diyorlar.

Peki, Destici ve arkadaşları şov mu yaptılar?

Eğer öyleyse neden buna ihtiyaç duymuş olabilirlerdi?

İddialar muhtelif.

Birincisi Cemaat ile hemhal oldukları için siyaseten dibi gördüler. Paralel Yapı’nın İsrail bağlantısı konusunda ortaya çıkan veriler nedeniyle de adlarını temize çıkarmaları gerekiyordu.

İkincisi Türkiye-İsrail ilişkileri hızla ilerlemekteydi. Türkiye NATO konusunda vetosunu kaldırdığı için İsrail geçen hafta ilk kez Brüksel’de ofisini açtı. Aradaki anlaşmazlıkların giderilirken İsrail Gazze’deki Hizbullah yanlısı Hamas’ın Şii kanadına ait hedefleri vurmuş ve Türkiye yeniden hassas bir noktaya gelmişti.

İşte bu yüzden kriz zamanında görülebildi ve kolaylıkla aşılabildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum